Problema nu mai este dacă pică Ciurel...

Problema este când pică. A rămas doar o chestiune de timp. Normal, Ciurel ar trebui demis ca urmare a rezultatelor economice catastrofale. A preluat o companie cu super-profit şi a făcut-o praf în mai puţin de trei ani. Sigur că acum nu mai sunt bani pentru salarii sau pentru a menţine locurile de muncă. Nici cel care va veni după Ciurel nu va reuşi asta. Dar s-a ajuns aici pentru că Ciurel a fost impus manager privat, prin presiuni politice, şi susţinut în funcţie oricâte abuzuri a făcut. Şi pentru că Ciurel a vândut timp de doi ani atât energia, cât şi cărbunele în pierdere. Din păcate, spatele politic este prea puternic, pentru ca Laurenţiu Ciurel să fie dat afară.

Oricât de mult se agaţă Ponta de guvernare, şi la el este tot e chestiune de timp până pică. Din păcate pentru el, pică urât, cu o pleiadă de rude şi prieteni târâţi la DNA. Cei mai mulţi şi-au implicat copiii în afacerile necurate, vezi Hrebenciuc, Pendiuc, Cocoş etc. Alţii fraţii – Ghiţă sau soţii şi soţiile. Cazul lui Ponta este poate cel mai dramatic, pentru că la el, pe lângă soră şi cumnat, la DNA a ajuns şi mama lui de 72 de ani. Ponta are însă obrazul gros, iar ruşinea de a-şi vedea toată familia la DNA nu va fi suficientă să se dea la o parte. Procurorii vor ajunge cât de curând şi la Ponta, pentru că butoanele care le blocau accesul nu mai funcţionează.

Ciurel se împăuna, zilele trecute, că Ponta nu a căzut în februarie, aşa cum s-a tot zis. Jubila, în semn de recunoaştere că viitorul lui în scaunul de manager şi chiar în libertate depinde de scaunul pe care se va afla Ponta, evident şi de locul acestuia dincolo sau dincoace de gratii. Ciurel spunea ieri că şapte organe de control verifică afacerea cu cărbunele care ajunge în Serbia. Pentru cei care nu ştiu, cărbunele pleacă de la CEO cu 13 euro tona, adică sub costul de producţie, şi ajunge în Serbia la un preţ de trei ori mai mare, prin intermediul unei firme de apartament nou înfiinţate din Constanţa. CEO pierde bani, intermediarul câştigă zeci de milioane de euro, fiind vorba de o cantitate de 1,2 milioane de tone. Ciurel spune nonşalant că ar mai semna contractul pe încă 20 de ani. Crede că astfel îi păcăleşte pe anchetatori. Puţin probabil. Ciurel s-a angrenat în această afacere la finele anului trecut, când era sigur că prietenul Ponta va câştiga alegerile. Nu a fost să fie. Problema nu mai este când pică Ciurel. Sau când pică Ponta. Întrebarea e: care pică primul?

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: