Proces de 33 de miliarde între CE Turceni şi RAAN

Complexul Energetic Turceni a dat în judecată Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare (RAAN) Turnu Severin pentru recuperarea a 33 de miliarde de lei vechi. Datoria provine ca urmare a nerespectării de către RAAN a unui contract de într-ajutorare pe care l-a avut în 2008 cu complexul energetic din Turceni.

Regia de apă grea a primit în 2008 de la termocentrala din Turceni energie în baza unui contract de într-ajutorare. Cu alte cuvinte, înţelegerea celor două părţi era aceea ca, atunci când RAAN are comenzi de energie mai mari decât putea produce să vândă energie preluată din producţia de la Turceni, iar atunci când complexul are nevoie de acea energie, regia să o dea înapoi. La fel, dacă Turceni ar fi avut nevoie de mai multă energie pentru onorarea comenzilor putea să preia de la RAAN, parteneriat avantajos în cazul în care costurile de pornire a unor noi capacităţi ar fi fost prea mari.

CE Turceni şi-a respectat partea de înţelegere, iar atunci când a cerut la rândul lui energie de la RAAN, nu a primit. Astfel, potrivit contractului, RAAN poate fi obligat la plata acestei energii, astfel că regia a fost acţionată în judecată de CE Turceni. Litigiul se află în prezent pe rolul Tribunalului Gorj.

Vizualizări: 86

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: