Procesul angajatului Consiliului Judeţean se mută la Înalta Curte

Curtea de Apel Craiova a soluţionat procesul în care un fost angajat al Consiliului Judeţean Gorj este acuzat de luare de mită. Instanţa din cetatea Băniei s-a pronunţat în acest dosar în doar câteva termene, magistraţii respingând acum apelurile declarate atât de către Direcţia Naţională Anticorupţie, Serviciul Teritorial Craiova, cât şi de către inculpatul Alexandru Drăghici.

Ambele apeluri au fost considerate nefondate, motiv pentru care judecătorii au menţinut sentinţa pronunţată la începutul anului de către colegii lor de la Tribunalul Gorj. Sentinţa de aici a fost pronunţată în condiţiile în care procurorul anticorupţie prezent la proces nu a solicitat instanţei o pedeapsă anume, ci doar condamnarea, judecătorul menţionând că s-ar impune din partea reprezentantului DNA o precizare clară în privinţa duratei de închisoare solicitată. În cele din urmă magistratul de caz a apreciat singur cam cât ar trebui să stea după gratii funcţionarul Consiliului Judeţean, pedeapsa ţinând cont şi de faptul că acesta are 60 de ani şi că, în curând ar fi trebuit să se pensioneze dacă nu făcea asemenea „prostii”.

          Drăghici a fost arestat anul trecut după ce a fost prins în flagrant luând bani de la Florin Moldoveanu, care, pe parcursul a peste un an de zile, a plătit aproape 47.000 de lei şpagă pentru a fi angajat la SRI Gorj, iar soţia sa la Consiliul Judeţean. Inculpatul lucra la Direcţia Tehnică din cadrul CJ Gorj şi îi spunea denunţătorului său că va interveni atât la vicepreşedintele instituţiei, Corneliu Popescu, precum şi la secretarul judeţului, Zoica Zamfirescu, dar şi la ministrul de interne, pentru a rezolva situaţia celor două angajări. Cei doi demnitari ai Consiliului Judeţean au fost audiaţi şi ei în procesul de la Târgu Jiu, declaraţiile lor arătând că nu aveau nicio legătură cu spusele lui Drăghici. În cele din urmă, după ce a tot cotizat degeaba, Moldoveanu s-a săturat să tot dea banii aiurea şi s-a decis să depună plângere, inculpatul recunoscându-şi faptele pe parcursul procesului, sentinţa pronunţată de Curtea de Apel putând fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Procesul de la Craiova a fost unul extrem de rapid, sentinţa fiind pronunţată după doar trei termene, primul fiind o amânare, iar al doilea o ocazie pentru avocatul lui Drăghici de a pregăti apărarea clientului său, apărare care s-a dovedit a nu fi cea mai potrivită.

         

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: