Procesul lui Potârcă, încurcat din nou de un avocat

Deşi îşi doreşte să afle cât mai repede pedeapsa pe care o va primi în cel de-al patrulea dosar în care este judecat pentru evaziune fiscală, Constantin Ninel Potârcă nu a reuşit nici la ultimul termen din procesul său să afle dacă dosarul rămâne în pronunţare sau nu.

Un avocat al unui alt inculpat din dosar a lipsit din sala de judecată şi pentru că procedura nu era completă, magistratul de caz a trebuit să amâne dezbaterile finale cu o săptămână. Avocatul absent a fost sancţionat şi cu 3.000 de lei, în speranţa că la termenul programat pentru miercuri va face efortul să se prezinte în faţa instanţei şi să apere cauza clientului său.

Cu o săptămână înainte lipsise avocata pe care Potârcă o are în acest proces, asta deşi „Obama de Meteor” dorea ca procesul să se încheie cât mai repede. El a recunoscut de la început toate acuzaţiile care îi sunt aduse, menţionând că doreşte să afle doar pedeapsa care va fi decisă în acest al patrulea dosar. Pedeapsa va fi probabil contopită ulterior cu cei 8 ani şi jumătate pe care inculpatul îi are de executat.

Recent, fratele acestuia, Tănase Potârcă a primit şi el o nouă condamnare într-un dosar de mărturie mincinoasă, cele 6 luni decise de instanţă fiind contopite cu pedepsele primite anterior. Astfel, a rezultat o pedeapsă finală de 10 ani şi jumătate, ambii fraţi fiind în spatele gratiilor din septembrie 2014, când a fost emis pe numele lor primul mandat de executare a unei pedepse.

Vizualizări: 379

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: