Procesul strămutatului Râmescu, amânat cu o lună

Omul de afaceri Mihail Râmescu, trimis în judecată alături de soția sa, de primarul de la Slivilești, Sorin Bucurescu, și de o subordonată a acestuia de la Primărie, a reușit să obțină încă o lună de „pauză” în dosarul pe care îl are pe rolul Judecătoriei Târgu Jiu.

Judecata celor patru ar fi trebuit să înceapă măcar toamna aceasta, dar deocamdată în dosar nu se întâmplă absolut nimic, în afară de amânarea începerii procesului, de vină fiind o cerere depusă la Curtea de Apel Craiova pentru strămutarea dosarului la o altă instanță. Omul de afaceri crede că la Târgu Jiu nu va fi judecat cum trebuie și, ca urmare, până când magistrații din Bănie nu dau un răspuns cererii respective, orice procedură derulată la Judecătoria Târgu Jiu este considerată inutilă.

Cum termenul la care judecătorii craioveni pot da un răspuns cererii lui Râmescu este de abia la sfârșitul lunii octombrie, de abia  pentru atunci a fost fixat și următorul termen în procesul de la Târgu Jiu. Astfel, inculpații din dosar care de abia așteptau să își dovedească nevinovăția în fața judecătorilor au mai câștigat o lună în care nu vor trebui să spună ce au făcut, următorul termen în proces fiind programat peste patru săptămâni. Soții Râmescu și primarul Bucurescu, împreună cu subordonata sa, au fost trimiși în judecată pentru modul în care Primăria Slivilești a emis o autorizație de demolare pentru o construcție din zona minieră de pe raza localității, construcție pentru care fosta Societate Națională a Lignitului Oltenia a despăgubit familia omului de afaceri cu circa 680.000 de lei, în condițiile în care construcția cu pricina nu exista, inițial, decât în acte…

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: