Procurori lipsiţi de respect

Lupta dintre politicieni şi procurori devine mai interesantă decât dosarele penale cu care ne cam obişnuisem în ultimul an. Pentru Ponta, Băsescu, Udrea, Tăriceanu şi alţii justiţia a fost bună până când s-a apropiat de ei. Era corectă, nimeni nu putea să comenteze ceva, să invoce vreun abuz, că era acuzat că e de partea infractorilor. Acum, aceeaşi justiţie e strâmbă. De fapt, e la fel. Ori a fost şi înainte strâmbă, este şi acum, ori a fost dreaptă, la fel e şi acum.

Băsescu şi Udrea au dat tonul deconspirării relelor din justiţie, dar acum le ţine isonul şi Victor Ponta, de când procurorii vor cu încăpăţânare să se apropie prea mult de dosarul Şova-Turceni-Rovinari. Dosar care va duce într-o zi la Victor Ponta.

Ce a zis ieri premierul? Că „nu orice procuror poate să ancheteze un senator”. Că ar fi „de bun simţ” ca DNA să facă solicitările de documente de la Senat prin intermediul ministrului Justiţiei. Ca o paranteză, cu o zi înainte zisese chiar că ministrul Justiţiei trebuie să facă solicitările către senat prin intermediul premierului, adică al lui. Zice Ponta că ar fi o dovadă de „respect între instituţii”. Ba chiar şi-a adus aminte premierul că acum vreo doi ani s-a opus unui proiect al liberalilor, care voiau să le ia procurorilor statutul de magistraţi, dar între timp s-a gândit mai bine şi ar vota un astfel de proiect. Dacă or mai fi şi liberalii de acord, desigur.

Din păcate, Ponta nu face toate aceste declaraţii în calitate de om politic, de preşedinte de partid, de prim ministru, de deputat de Târgu Jiu. Nu. Vorbeşte viitorul inculpat Ponta, care ştie că Şova trebuie apărat cu orice preţ. Dacă Şova merge la puşcărie, aşa cum vor procurorii, ar avea prea multe de spus despre premier. La fel cu Ciurel de la CEO ar avea multe de spus legat de contractele cu Casa Şova. Ponta se teme, foarte tare, aşa că va face tot ce depinde de el pentru ca Şova să îşi păstreze imunitatea, iar Ciurel funcţia. Măcar până reuşeşte să facă schimbările de care are nevoie la vârful parchetelor.  

Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: