Procurorul Emil Moţa, verificat de CSM

Procurorul Emil Moţa este verificat de Consiliul Superior al Magistraturii. Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie,  Laura Codruţa Kövesi, este cea care a sesizat Consiliul Superior al Magistraturii. Se pare că sesizarea s-a făcut în baza unui material apărut într-un cotidian local intitulat „Procurorul Moţa s-a plâns la Consiliul Superior al Magistraturii de soluţiile magistraţilor penalişti ai Tribunalului Gorj”.

Totul a pornit de la faptul că apărut un material în care se face referire la faptul că procurorul în cauză ar fi transmis Consiliului Superior al Magistraturii o sesizare prin care-şi exprimă nemulţumirea faţă de modul în care au fost soluţionate de judecătorii Tribunalului Gorj un număr de 3 cereri de arestare formulate în 3 cauze pe care procurorul Moţa le avea în instrumentare.

Nu e la prima abatere

Moța ar fi afirmat că ,,judecătorii Tribunalului Gorj sunt lipsiţi de curaj în privinţa aprobării cererilor sale pentru arestările de 29 de zile pentru persoanele cu notorietate, cercetate de el (s.n Moţa Gheorghe Emil)… deoarece magistraţii Curţii de Apel Craiova i-au admis recursurile declarate în acele dosare, dispunând arestarea preventivă a persoanelor respective, pentru 29…”, declarație ce afectează probitatea profesională a judecătorilor Tribunalului Gorj.

“Comentarea hotărârilor judecătoreşti de maniera rezultată din datele cauzei impune verificări de către Inspecţia Judiciară sub aspect disciplinar, deoarece afectează aparenţa de imparţialitate şi dreptul la un proces echitabil.  Urmează ca Inspecţia Judiciară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii să dispună verificări, potrivit competenţelor în materie.Concluzia se impune, deoarece, magistratul procuror Moţa Gheorghe Emil, dacă se dovedeşte că, a procedat în acest mod prin încălcarea normelor legale anterior menţionate, s-ar situa atât în sfera unui comportament profesional incompatibil., constând în nerespectarea din motive imputabile a dispoziţiilor legale privitoare la soluţionarea cu celeritate a cauzelor. De asemenea, relevăm faptul că, procurorul Moţa Gheorghe Emil nu se află la prima abatere de acest gen de la deontologia şi rigoarea profesională, în cazul său Inspecţia Judiciară a mai fost sesizată anterior tot pentru acest gen de abateri“ se precizează într-un comuncat de presă.

NU RECUNOAȘTE

Contactat telefonic, Emil Moţa nu a vrut să comenteze pentru că nu a primit nimic oficial în acest sens. “ Nu cunosc nimic despre acest lucru. Aştept să mi se comunice şi mie oficial. Nu este adevărat că am dat informaţii la presă. Nu am făcut aceste afirmaţii. Nu mi s-a comunicat nimic oficial şi nu mă interesează“, a declarat Emil Moţa.

Vizualizări: 131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: