Procurorul Grecu, ultra-verificat de Inspecția Judiciară a CSM!

Într-o perioadă în care șeful Poliției Județene, Viorel Caragea, reușește să facă „valuri” cu criticile pe care le primește inclusiv de la unul dintre adjuncții săi direcți, un alt reprezentant al sistemului judiciar din Gorj are parte de controale peste controale, fiind mai reclamat uneori chiar ca șeful IPJ. Procurorul Laurențiu Grecu este însă „curat”, hârtiile pe care le primește acasă pe bandă rulantă după verificările făcute scutindu-l de orice fel de emoție la final de an.

Ultimul raport care l-a vizat pe procurorul Grecu de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu a fost redactat de Inspecția Judiciară săptămâna trecută, pe 10 decembrie, și are numărul 4849/IJ/1282/DIP/2014. Inspectorii i-au comunicat acestuia, după ce au făcut audieri la persoana care l-a reclamat pe magistratul gorjean, că „nu există indicii cu privire la săvârșirea vreuneia din abaterile disciplinare”, fiindu-le tăiată astfel orice speranță celor care așteptau ca procurorul să fie prins cu „ceva”. Laurențiu Grecu spune că multe dintre reclamațiile care îl vizează sunt anonime și că de cele mai multe dintre ele nici nu are habar până când nu i se comunică rezultatul verificărilor făcute.

Anonimul de la Roșiuța

Multe dintre anonimele depuse la adresa sa au fost trimise la superiorii lui Grecu pe numele unui pensionar din Roșiuța, Constantin Mărășescu, care le-a declarat celor de la Inspecția Judiciară că în viața lui nu l-a întâlnit pe procurorul reclamat și că nici nu a trimis vreodată vreo hârtie care să îl vizeze pe acesta. Bărbatul a reclamat, teoretic, presupuse ilegalități pe care Grecu le-ar fi comis în perioada în care avea o firmă în zona Motru înainte de a fi procuror. Afacerile i-au fost verificate însă și de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova și „tot degeaba” pentru că acuzațiile de înșelăciune sau fals ce îi erau aduse acestuia nu au fost confirmate pentru ca împotriva magistratului să fie dispusă vreo sancțiune.

De altfel, prin adresa 24657/20.11.2014, Direcția de Resurse Umane și Organizare din cadrul CSM a comunicat Inspecției Judiciare că Laurențiu Grecu nu a fost sancționat până în prezent. Precizarea vine în contextul în care, în primăvară, Inspecția Judiciară l-a verificat pe Grecu după ce a fost reclamat că ar fi implicat în activități comerciale incompatibile cu activitatea de magistrat. Pe 28 mai inspectorii au clasat sesizarea primită întrucât nu se confirma nici reclamația privitoare la activitățile comerciale incompatibile cu calitatea de magistrat, dar nici cele cu privire la presupuse sancțiuni penale de care procurorul ar fi avut parte înainte de a deveni magistrat.

Șpaga uriașă

Dincolo de acuzațiile ce i-au fost aduse lui Grecu una dintre ele le întrece însă pe toate, acesta fiind reclamat nici mai mult nici mai puțin că ar fi oferit o șpagă de 1,8 miliarde lei pentru a promova examenul de admitere în magistratură. Banii ar fi ajuns la un procuror militar cunoscut la nivel de capitală și nu numai, Pantelimon Boștină, în schimbul uriașei sume Grecu având pretenția să fie primul admis pe țară, se preciza în reclamația trimisă împotriva acestuia. Sesizarea a dus la constituirea unui dosar la nivel Direcției Naționale Anticorupție, polițiștii din Motru fiind însărcinați să îl audieze, pentru început, pe cel care a trimis reclamația, nimeni altul decât, evident, Constantin Mărășescu.

Bărbatul a mai spus încă odată că nu a depus nicio reclamație la adresa lui Grecu, după care s-a gândit cine se folosește de numele său, el constatând că printre vecinii săi se află și o rudă a unui om de afaceri din Motru reținut 24 de ore de Grecu în vara anului trecut și judecat acum într-un dosar penal. Toate anonimele au fost trimise însă prin poștă și atâta timp cât sunt semnate de bătrânul din Roșiuța, acesta trebuie să răspundă la întrebările pe care le primește de la cei care fac verificări în baza sesizărilor respective, singura sa problemă fiind aceea că nu-l cunoaște pe Grecu, deși timp ar mai avea.

Vizualizări: 457

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: