Profesorii de 2 şi 3, în continuare la catedră

Profesorii care au obţinut note de 2 şi 3 la examenul de titularizare din vara anului trecut predau în continuare în şcolile din judeţul Gorj. În urma unei testări ce a fost organizată la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Gorj înaintea celui de-al doilea semestru, aceştia şi-au putut continua în voie activitatea la catedră. Conducerea IŞJ Gorj spune că pentru cei care au obţinut aceste note nu s-au găsit înlocuitori, iar pentru a nu fi bulversată activitatea educaţională s-a recurs la organizarea unei testări.

În această situaţie se află 18 cadre didactice care predau matematică, fizică, religie sau limbi străine elevilor din mediul rural, în şcoli precum Bârzeiu. Slivileşti, Slăvuţa sau Costeni. Actuala conducere a instituţiei spune că a fost pusă în faţa faptului împlinit, iar această măsură a fost adoptată pentru a nu bulversa sistemul. „Când am venit la conducerea IŞJ Gorj ne-am sesizat că au în judeţ există profesori care predau la clasă şi fie au luat sub 5 la examenul de titularizare, fie nu au dat deloc examen. În aceste condiţii pentru a nu bulversa sistemul şi pentru a intra şi în legalitate am hotărât în Consiliul de Administraţie al IŞJ Gorj să dăm o testare acestor profesori. Subiectele au fost elaborate de inspectorii şcolari de specialitate, ajutaţi de metodişti”, spune Justin Paralescu, inspector şcolar general. În urma testării susţinute la nivelul Inspectoratului toţi au trecut şi au rămas în continuare pe posturi „Nu e vina noastră, ei fuseseră trimişi la catedră anterior venirii noastre în Inspectorat”, afirmă şeful ISJ Gorj, Justin Paralescu.

Nu au existat înlocuitori

Deşi iniţial măsura stabilită era ca profesorii care au note sub 5 la examenul de titularizare să fie înlocuiţi din semestrul II cu alte cadre didactice care au obţinut note peste 7 şi care acum sunt în şomaj, în urma verificărilor în baza de date s-a constatat că nu există astfel de situaţii. „Am verificat în baza de date şi nu am avut astfel de situaţii. Dacă se descoperea că cineva care a luat peste 5 în vară şi dorea să ocupe respectivul post trebuia să îl scoatem pe respectivul care nu a obţinut nota cuvenită”, explică Justin Paralescu, inspector şcolar general.

Vizualizări: 91

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: