Profesorii din Săcelu ameninţă cu greva

Profesorii din Săcelu sunt supărați pe conducerea primăriei din localitate și amenință că vor declanșa greva generală în această dimineață dacă nu le vor fi plătite salariile. Liderul de sindicat de la școala generală din Săcelu spune că nu este prima dată când se întâmplă așa ceva la nivelul unității de învățământ, iar acum nu vor mai ierta întârzierile salariale, așa că se vor revolta.

Nemulțumiri în rândul dascălilor de la Școala Generală Săcelu. Pentru că nu își primesc salariile la timp cei 24 de angajați de la școală sunt hotărâți să paralizeze activitatea prin declanșarea unei greve în această dimineață. Oamenii spun că s-au săturat ca de fiecare dată când vine ziua de salariu să fie duși cu vorba de cei din primărie. Mulți dintre profesori au rate, iar băncile le percep penalizări dacă nu achită datoriile la timp. ”Avem o problemă deosebită la școală pentru că nu putem lua salariile la timp. Primarul nu poate să semneze o dispoziție, iar noi o să facem grevă. Mâine (n.red. azi) noi ne vom întâlni pentru a lua o decizie. Suntem hotărâți să nu intrăm la cursuri. Am încercat să luăm legătura și cu Inspectoratul Școlar Județean Gorj, dar acolo unii își fac bagajele. Noi am avut mereu probleme de acest gen și considerăm că este un abuz în serviciu, fapt ce ne instigă la revoltă”, spune Dorel Aringhe, liderul de sindicat din cadrul acestei unități de învățământ. Oamenii explică faptul că trebuie făcută o rectificare bugetară, iar primarul nu dorește să aprobe o dispoziție bugetară. ”Azi (n.red. ieri) era zi de salariu, iar primarul trebuia să semneze o dispoziție bugetară și să mergem să ne ridicăm salariile. Contabila de la primărie întocmise toate documentele, însă primarul nu vrea să semneze deoarece spune că trebuie să se țină ședința de Consiliu Local”, mai menționează Dorel Aringhe.

Fără şedinţe de Consiliu de trei luni

Deși a fost sunat de mai multe ori, primarul Ion Voica nu a putut fi contactat pe parcursul zilei de ieri. În schimb, viceprimarul comunei Săcelu, Gheorghe Dănășel, a declarat că rectificarea bugetară se poate face doar prin hotărâre de consiliu local. Însă la nivelul acestei comune consilierii nu s-au mai prezentat la ședință de vreo trei luni. ”Nu știu nimic despre intenția cadrelor didactice. Rectificarea bugetară se face doar prin dispoziția consiliului local, iar cum consilierii nu au mia venit la ședință de trei luni... Cei de la USL nu vor să mai vină la ședințe. De fiecare dată sunt prezenți doar vreo cinci consilieri, iar dacă nici mâine (n.red. azi) nu vin consilierii, profesorii nu își mai ia banii”, afirmă Gheorghe Dănășel. Viceprimarul mai spune că profesorii sunt singurii care se află în această situație, însă nici el nu și-a mai primit banii din luna martie a acestui an.

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: