Profesorul Ţârcă de la UCB, trecut la plata cu ora

Profesorii din Universitatea „Constantin Brâncuşi” (UCB) care împlinesc vârsta de pensionare în cursul anului universitar sunt trecuţi la plata cu ora. În acest moment un singur cadru didactic a depăşit vârsta de 65 de ani, iar potrivit Legii Educaţiei va trebui să accepte să lucreze în instituţia de învăţământ superior cu contract de muncă pe perioadă nedeterminată.

Este vorba despre Aurelian Ţârcă, cel care predă electrotehnica studenţilor de la Facultatea de Inginerie. „O singură persoană care pe parcursul anului şcolar va împlini 65 de ani şi care conform prevederilor noii legi trebuie să fie eliminată, aşa cum spune Guvernul, din sistem, o eliminare care este nedreaptă. Este vorba de domnul Aurelian Ţârcă, care va trebui să funcţioneze cel mult cu un contract de muncă pe perioadă nedeterminată. În anii următori se vor afla şi alte persoane”, spune Liviu Neamţu, prorector în cadrul UCB.

Profesorul aflat în această situaţie spune că se va conforma prevederilor noii Legi a Educaţiei, însă nu s-a hotărât încă dacă va continua munca la universitate în regim de plata cu ora. „Mă voi conforma, nu-i nici un fel de problemă. Însă dacă voi fi plătit cu ora trebuie văzut şi ce bani primesc, ce procente îmi dau. Sunt de acord pentru că eu am împlinit vârsta de pensionare în decembrie”, menţionează profesorul Aurelian Ţârcă.  

Vizualizări: 115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: