Profitul lui Ciurel a mai scăzut cu 10 milioane de lei

Complexul Energetic Oltenia (CE Oltenia) anunţa în data de 3 iunie un profit din exploatare de 40 de milioane de lei pe primele cinci luni ale anului. Ieri, Laurenţiu Ciurel a spus că reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional (FMI), în faţa cărora va da raportul, vor afla că CE Oltenia are un profit de 30 de milioane de lei pe primele cinci luni.

Într-un comunicat postat pe site la începutul lunii iunie, compania spunea că: „CE Oltenia a înregistrat, la sfârşitul lunii mai 2013, următoarele valori ale indicatorilor tehnico-economici: energie electrică produsă = 4305 GWh, producţie lignit = 8.818 mii tone,  profit din exploatare = 40 mil lei, profit din activitatea financiară = 100 mil lei, datorii restante către bugetul de stat = 0 lei rate şi dobânzi bancare restante = 0 lei“.

La doar două săptămâni distanţă, Laurenţiu Ciurel a menţionat că se va duce în faţa FMI cu un profit „substanţial“, 30 de milioane de lei. Mai mic cu 10 milioane decât cel afişat pe site-ul companiei în ziua vizitei ministrului delegat al Energiei, Constantin Niţă. „Cifrele arată bine şi cu toate condiţiile astea vrem să nu fie probleme şi să nu se pună problema privatizării. În cazul în care vom fi profitabili, nimeni nu se va vinde“, a spus directorul general executiv al CE Oltenia, ieri, la Radio Târgu Jiu.

Ciurel a mai spus că în aprilie şi mai compania este pe pierdere, dar din iunie va trece din nou pe profit. Laurenţiu Ciurel a mai spus că perspectiva discuţiilor cu Fondul este bună, singura explicaţie pe care va trebui să o dea este cea legată de neînchiderea subteranului din Motru la 30 iunie, aşa cum se angajase. Ciurel a mai spus că mai este o cantitate de circa 150 mii de tone în zonă pe care doreşte să o extragă, iar închiderea se va face probabil în decembrie 2013.

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: