Programul EURO 200 pentru elevi se reia de luna viitoare

Inspectoratul şcolar a anunţat că elevii gorjeni care provin din familii cu venituri reduse, de până la 150 de lei pentru fiecare membru, vor avea din nou posibilitatea să se înscrie la programul EURO 200, prin care Guvernul intentionează să suporte o parte din cheltuielile necesare achiziționării unui calculator. Dosarele pentru acordarea celor 200 de euro vor putea fi depuse doar în perioada 15-30 martie la unităţile de învaţământ în care studiază elevii, urmând ca apoi acestea să fie centralizate la Inspectoratul Scolar Judetean Gorj.

„Beneficiarii acestui program sunt elevii învăţământului de stat, care provin din familii cu venituri brute lunare de maximum 150 lei pe membru de familie, exclusiv beneficiarii unui calculator de tip desktop, conform Ordonanţei de Urgenţă nr.87/2008 (elevii de liceu care au primit calculatoare în noiembrie 2008). Legislaţia se găseşte pe site-ul ministerului, la adresa:

http://www.edu.ro, secţiunea Învăţământ preuniversitar «Programe sociale» Euro200”, se arată într-un comunicat de presă al IŞJ Gorj. Anul trecut, 250 de elevi din învatamântul preuniversitar gorjean au beneficiat de prevederile acestui program. Ministerul Educatiei vrea sa vină în sprijinul elevilor săraci, cărora le decontează 200 de Euro din suma totală ce urmează a fi platită pentru un computer.

Vizualizări: 90

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: