Programul „Rabla” se apropie de final

Programul de Înnoire a Parcului Auto Naţional s-a dovedit a fi eşec anul acesta, cel puţin în Gorj. Doar 1.900 de rable au fost casate până acum faţă de 4.100 cât au fost casate anul trecut. Partea proastă este că situaţia nici nu mai poate fi redresată şi asta pentru că programul va fi finalizat pe 23 noiembrie.

Gorjenii care vor să schimbe maşina mai au foarte puţin timp să acceseze programul „Rabla” şi asta pentru că termenul de finalizare este 23 noiembrie. Chiar dacă la început a fost un adevărat succes, acum programul abia se mai ţine pe picioare. Cel puţin asta arată cifrele. „Dacă anul trecut am avut 4.100 de maşini casate, în prezent avem doar 1.900 de maşini. Foarte slab, dacă e să facem o comparaţie. Nici timp nu prea mai e să schimbăm ceva pentru că programul are finalizare pe 23 noiembrie iar ultima zi în care operatorii pot să procure vouchere de la Fondul de Mediu este 21 noiembrie”, a declarat Radu Socolovski, directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Gorj.

VALABILITATE

Cert este că voucherele expiră şi ele pe 23 noiembrie. Până acum, la nivel naţional, au fost repartizate 120.000 de tichete din care au fost achiziţionate 21.300 de maşini noi din care 8.000 de producţie românească. „Pe piaţă mai sunt în jur de 60.000 de vouchere care pe 23 noiembrie îşi pierd valabilitatea”, a adăugat Radu Socolovski.

Vizualizări: 119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: