Programul Transloc, modificat la începerea anului şcolar

Societatea care asigură transportul în comun pe raza municipiului Târgu Jiu îşi suplimentează cursele începând de astăzi. Ba mai mult, la orele la care elevii pleacă şi vin de la şcoală, pe anumite trasee vor fi introduse câte două maşini, una după cealaltă, tocmai pentru a se evita aglomeraţia. Astfel, pe traseul 9 Mai- Artego, în intervalele 5.14-16.00 autovehiculelele vor circula din 7 în 7 minute, iar între orele 16.00- 21.54 din 14 în 14 minute. Pe traseul 9 Mai- Bârseşti, autobuzele şi troleibuzele Transloc vor circula, începând cu ora 6.00, din oră în oră. La orele 7.00 şi 8.00, pe acest traseu, vor pleca din staţii câte două maşini. La fel şi la orele 11.30 şi 12.30. De asemenea, şi de la Drăgoieni, la cursa de ora 7.00, vor pleca două maşini. Aceeaşi suplimentare a fost făcută şi pe traseul Curtişoara, la ora 7.00. (D.M.)    

ŞTIRI PE SCURT

Inspectoratul şcolar împarte rechizitele de la Guvern

Peste 11.000 de şcolari din Gorj care provin de familii fără posibilităţi materiale beneficiază de rechizite de la Guvern. Pachetele pentru elevii claselor I-IV au ajuns deja la Inspectoratul Şcolar, iar în perioada următoare vor ajunge la Gorj şi cele pentru elevii de gimnaziu. Reprezentanţii şcolilor din judeţ sunt aşteptaţi să le ridice de la Inspectorat Şcolar. Pentru cine cumpără rechizitele necesare începerii unui nou an şcolar acestea sunt de ordinul sutelor de lei. (A.F.)

Florăresele aşteaptă prima zi de scoală

Prima zi de şcoală aduce câştiguri florăriilor din oraş. A devenit deja tradiţie ca elevii să ofere flori învăţătoarelor sau dirigintelor. Deja unele florării cu renume din Târgu-Jiu au primit încă de săptămâna trecută foarte multe comenzi de buchete sau aranjamente. Preţurile sunt pentru toate buzunarele şi diferă în funcţie de flori sau de aranjament. Sunt şi florărese care nu s-au pregătit absolut deloc pentru prima zi de şcoală pentru că susţin că vânzările merg prost şi se tem să nu rămână cu florile. „Nu am cumpărat flori pentru prima zi de şcoală. Dacă vând florile pe care le am bine, dacă nu iar bine. Oamenii nu mai au bani, iar vânzările merg foarte prost. De Sfânta Maria am vândut flori de 20 de lei şi în anii trecuţi de abia făceam faţă”, a spus o florăreasă. (A.F.)

Vizualizări: 92

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: