PROPUNERE: Pachetul de performanţă, dat parţial

Sindicatele din minerit şi energie au solicitat, printre altele, la întâlnirea cu secretarul de stat Maricel Popa, găsirea unei formule prin care salariaţii să nu piardă toţi banii ce li se cuveneau prin primul pachet de performanţă.

Potrivit CCM, primul pachet de performanţă înseamnă 50% din prima de combustibil, adică în jur de 1000 de lei. Această primă ar fi primit-o toţi salariaţii la 1 august dacă CE Oltenia ar fi vândut 9 TW. Dar, potrivit lui Laurenţiu Ciurel compania a reuşit să vândă doar 6,2 TWh. În aceste condiţii, liderii Federaţiei Naţionale Mine Energie au solicitat ca minerii şi energeticieni să primească prima după realizări. Adică, dacă la 9 TW luau 1000 de lei, la 6,2 TW se aşteaptă să primească circa 600 de lei.

În plus, sindicaliştii au mai cerut ca cei 19 mii de salariaţi să primească banii pentru cele trei zile de concediu fără salariu, din luna iunie. Liderii de sindicat mai spun că în protocolul pe care vor să-l semneze cu Ministerul Economiei nu este precizat un număr de disponibilizaţi, dar este prevăzut un program de restructurare, în principal a celor aflaţi în prag de pensionare.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: