Pușcărie pentru traficanți și consumatori de droguri

Mai mulți tineri pe care procurorii DIICOT Gorj i-au băgat după gratii în vară pentru că erau implicați într-o rețea de trafic și consum de droguri și-au aflat ieri pedepsele, instanța stabilind ca toți cei 12 membri ai grupării să facă închisoare.

Cei trimiși în judecată la începutul toamnei și-au recunoscut faptele și au primit acum pedepse mai ușoare, beneficiind de clemența legislației pentru astfel de situații, Tribunalul Gorj stabilind ca pedeapsa cea mai mare, de 2 ani și 8 luni, să fie executată de doi dintre membrii grupării, respectiv Robert Florian Mihai și Ionuț Dragoș Rădoi, după ei, cu 1 an și 4 luni fiind Laurențiu Cristian Motocu.

Un an și o lună are de executat și Ionuț Marian Badea, pentru câte un an urmând să stea în spatele gratiilor Aurelian Cristian Cimpoeru, Alexandru Mihai Oltean, Cătălin Dănuț Guțu Efimian Ion Torop și Alexandru Emanuel Miron. Câte 11 luni ar urma să stea după gratii Marian Filip și Cătălin Oproiu, pedeapsa cea mai mică, de 8 luni, fiind decisă pentru Mihai Octavian Șerban, care a fost doar consumator, nu și distribuitor, el fiind, de altfel, judecat în stare de libertate. Restul inculpaților au fost arestați la mijlocul lunii iulie și de atunci au rămas după gratii, pentru cei cu pedepse mai mici până la rămânerea definitivă a sentinței fiind șanse să redevină liberi.

Judecătorul Gheorghe Constantinescu a dispus prin sentința de acum și confiscarea cantităților de droguri care au fost descoperite asupra inculpaților în momentul efectuării descinderilor din vară, lor fiindu-le confiscate și telefoanele mobile, pe sumele de bani găsite asupra lor fiind menținut în continuare sechestrul asigurator. Instanța nu a mai menținut măsura sechestrului asigurator pe autoturismele ce aparțin unora dintre inculpați, fiecare dintre cei 12 fiind obligați să plătească statului cheltuieli judiciare în cuantum de 3200 de lei.

Vizualizări: 184

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: