Craiova, dezavantajată dacă se va relua campionatul

Oficialii fotbalului caută acum soluţii pentru a relua campionatul Ligii 1 dar nu au deocamdată decât o certitudine. Aceea că atunci când se va relua campionatul, dacă se va putea relua, se va juca fără spectatori în tribune. Cel mai afectat club ar fi Universitatea Craiova, lider în ceea ce priveşte numărul de suporteri în acest sezon.

Antrenorul Universităţii Craiova, Corneliu Papură, consideră că echipa sa va avea cel mai mult de suferit fiindcă se va juca fără spectatori la reluarea sezonului. „Pentru noi suporterii sunt foarte importanţi, suntem dezavantajaţi că se va juca fără spectatori, mai mult decât celelalte echipe. Să sperăm că lucrurile vor reveni la normal. Mi-ar plăcea ca jucătorii să aibă spiritul pe care îl aveam eu la Craiova”, a spus papură care a fost contestat de suporterii olteni dar a trecut peste acel moment: „S-a plecat premeditat cu această atitudine împotriva mea, influenţa presei a dus la disensiuni între mine şi suporteri, dar sunt fanii noştri, aşa au considerat ei că trebuie să facă. În plan personal, m-au afectat aceste lucruri, dar şi pentru că dăunau echipei acele lucruri. Mi se pare nedrept să fii contestat la primul eşec, când vii după 3-4 victorii la rând, mai ales când eşti un copil al Craiovei, dar mă rog, asta au considerat. Alţii, veniţi din alte părţi, au avut rezultate mult mai slabe la Craiova şi nici jocul nu mergea şi au fost toleraţi, aplaudaţi, dar mă rog, aşa e la noi. Nu o iau în nume de rău, aşa au interpretat suporterii, asta e”.

Cluburile din România nu se bucură de foarte mulţi suporteri la meciurile de pe teren propriu şi nu câştigă foarte mult din vânzarea de bilete precum cele din vestul Europei. Singura excepţie este Universitatea Craiova, liderul în ceea ce priveşte prezenţa suporterilor proprii la meciuri şi care ar putea pierde dacă meciurile se vor juca cu tribunele goale.

Cel mai mare număr de spectatori în tribunele oltenilor a fost la meciul cu FCSB, 30000, iar în top 10 al meciurilor cu cei mai mulţi spectatori în tribune, meciurile Craiovei ocupă şase locuri din zece.

 Media numarului de spectatori

1       CS Universitatea Craiova    13058 (42% din capacitate)

2       FCSB        6502 (12% din capacitate)

3       Dinamo Bucuresti       4610 (30% din capacitate)

4       CFR Cluj   4071 (17% din capacitate)

5       FC Viitorul 2975 (65% din capacitate)

6       Sepsi OSK         2779 (58% din capacitate)

7       Politehnica Iasi  2732 (24% din capacitate)

8       FC Botosani       2684 (34% din capacitate)

9       Chindia Targoviste     2598 (26% din capacitate)

10     Gaz Metan Medias     2300 (29% din capacitate)

11     FC Hermannstadt       1614 (0% din capacitate)

12     Academica Clinceni   1105 (0% din capacitate)

13     FC Voluntari       991 (22% din capacitate)

14     Astra Giurgiu      885 (13% din capacitate)

Vizualizări: 735

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: