Adi Roşu: Această perioadă poate afecta doar forma fizică

În timp de Federaţia Română de Handbal s-a grăbit să anunţe reluarea competiţiilor pentru finalul lunii mai, la baschet oficialii sunt mai rezervaţi şi spun că studiază încă posibile variante. Echipa de baschet a CSM Târgu Jiu poate relua oricând campionatul este de părere şeful secţiei, Adrian Roşu, care nu crede că sportivii vor fi afectaţi de pauză.

În această perioadă, faptul că stau izolaţi şi nu se pot pregăti ar putea avea un efect asupra pregătirii baschetbaliştilor. Expertul sportiv Adrian Roşu, şef al secţiei de baschet a CSM Târgu Jiu, consideră că sportivii sunt puternici şi nu vor fi afectaţi psihic, iar în ceea ce priveşte pregătirea fizică, situaţia de izolare se poate depăşi uşor de către baschetbaliştii profesionişti: „Această perioadă nu ar trebui să afecteze psihicul sportivilor, poate doar forma fizică. Dacă această perioadă te afectează psihic, înseamnă că ai o problemă. Situația aceasta se poate depăși foarte ușor. Nu prea vorbesc cu jucătorii despre cum să ne menținem în formă pentru că toți sunt baschetbaliști profesioniști și pot gândi singuri şi pot alege cum se pregătesc”.  Roşu a luat parte la videoconferinţele organizate de FRB pentru a stabili dacă se poate relua acest sezon iar următoarea va avea loc după data de 10 mai.

În contextul pandemiei actuale, preşedintele Federaţiei Române de Baschet a transmis un mesaj către toţi participanţii la activitatea baschetbalistică din România, cluburi, antrenori, jucători, arbitri, comisari, precizând că sănătatea este cea mai importantă. „Din nefericire nu putem previziona viitorul foarte clar, pentru că nu ştim cât timp va trece până această pandemie va dispărea.  În momentul în care vom putea şti cu exactitate când baschetul se va putea juca din nou, vom putea să ne gândim la unele soluţii concrete pe care să le oferim familiei baschetului românesc pentru a ajuta la redresarea fenomenului”, a precizat preşedintele Horia Păun care discută permanent cu cluburile pentru a identifica problemele reale din prezent. Se discută în regim de videoconferinţă live cu antrenorii, conducătorii de cluburi şi arbitrii din România pentru a se găsi cea mai bună soluţie.

Vizualizări: 215

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: