Condiţie obligatorie pusă de MTS pentru reluarea competiţiilor sportive

Sportivii vor fi testați de coronavirus înainte de reluarea antrenamentelor și competițiilor a informat ministrul sportului Ionuț Stroe. Oficialul a mai precizat că procedura trebuie reluată periodic şi că aceasta va fi o condiţie a organizatorii de competiţii iar cluburile vor trebui să găsească resursele financiare pentru aceste teste.

Sportivii vor fi testați de coronavirus înainte de revenirea la antrenamente sau competiții a transmis Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, într-o videoconferință de presă. Aceasta ar fi o condiţie a reluării activităţii sportive pe care a discutat-o cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

Testarea sportivilor trebuie susținută financiar de organizatorii de competiţii şi cluburi și va fi reluată periodic. Ionuț Stroe spune însă că statul român are, în acest moment, o capacitate limitată de testare.”Dorim testarea sportivilor la momentul intrării în aceste baze sportive. Deci orice fel de pregătire sau competiţie nu va demara fără o testare, o testare care se va repeta. Aşadar toate stagiile de pregătire ale sportivilor vor debuta cu această testare de coronavirus, iar ea va fi reluată periodic. Va fi o condiţie, aşa cum am discutat cu Ministerul Sănătăţii, iar asta se întâmplă oriunde în lume. Dar, subliniez, va trebui să găsim resursele financiare, iar organizatorii de competiţii şi cluburile vor trebui să găsească resursele financiare pentru a susţine aceste testări. Pentru că în momentul acesta capacitatea noastră de testare e una limitată, vedem că sunt situaţii în care nu putem testa zilnic toţi medicii din spitale care luptă cu acest virus. Deci e o chestiune pe care trebuie să o avem în vedere”, a spus Stroe, care consideră că este prematur pentru a lansa ca dată de reluare a activităților sportive imediat după 15 mai, când se încheie starea de urgență”.

Federaţiile au avansat deja o serie de date pentru reluarea competiţiilor sportive, la handbal pe 30 mai iar la fotbal pe 5 iunie. Totuşi aceste date nu sunt certe pentru că totul depinde de evoluţia situaţiei actuale din România.

Vizualizări: 1,209

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: