Râbu: Când lucram eu în minerit nu erau aşa multe probleme

Vasile Râbu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj, a comentat pentru ziarul Pandurul actualele schimbări din sectorul minier şi energetic din Gorj. Râbu are o legătură destul de strânsă cu domeniul mineritului, lucrând în bazinul carbonifer Motru nu mai puţin de 22 de ani.

Cum caracterizaţi atmosfera actuală din minerit şi energie?

S-au schimbat multe lucruri în acest sector. Trebuie să mărturisesc că pe vremea cât eu am lucrat în minerit nu se vorbea atât de mult de disponibilizări şi oricum erau foarte puţine, era cerere de cărbune mare, nu erau probleme. Eu am lucrat cu actualul director al SNLO, Daniel Burlan şi a fost o colaborare bună. Acum se vorbeşte prea mult de reorganizare şi nu se prea face nimic.

Credeţi în înfiinţarea Complexului Energetic Oltenia?

Proiectul este bun şi din punctul meu de vedere ar fi bine dacă s-ar înfiinţa. Probabil în felul acesta s-ar reduce pierderile, o să fie desfacere şi pentru SNLO şi pentru carierele care funcţionează în Gorj. În schimb, nu susţin ideea să se facă disponibilizări înainte de înfiinţare. Concedierile din SNLO sunt inutile, aşa le văd eu.

Se vorbeşte mult despre rentabil şi nerentabil în SNLO. Cum aţi echilibra balanţa?

Da, am văzut că se doreşte închiderea carierelor nerentabile. Ce facem atunci cu ele? Cred că dacă ar fi toate la un loc, s-ar redresa, s-ar compensa în sensul că subteranul de la Motru ar putea rezista pe lângă carierele Lupoaia şi Roşiuţa iar cele din Mehedinţi şi Vâlcea pe lângă Roşia. 

Vizualizări: 107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: