Râbu şi Bucurescu se bat pe Colegiul lui Militaru

Doi social-democraţi se bat pentru postul de deputat pe Colegiul nr. 4 obţinut la momentul actual de Severus Militaru.

Sorin Bucurescu, primarul din Slivileşti, şi-a arătat şi altă dată disponibilitatea să candideze însă nu a fost desemnat de partid. Acum, la auzul veştii că Vasile Râbu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj, ar putea fi candidat, Bucurescu a izbucnit.

Cert este că susţinerea PSD-ului pentru Râbu provoacă pentru a doua oară disensiuni. În această situaţie a fost şi consilierul judeţean Gheorghe Milosteanu, care a avut declaraţii dure la adresa lui Ion Călinoiu, după ce Râbu a fost desemnat să-l înlocuiască pe Corneliu Popescu la Consiliu Judeţean, în defavoarea lui Milosteanu.

Manuela NOVĂCEANU

Declaraţia făcută marţi de Vasile Râbu, prin care anunţa că intenţionează să candideze ca deputat pe Colegiul 4 l-a făcut pe Sorin Bucurescu să ia foc. Deşi fac parte din aceeaşi formaţiune politică, între cei doi a existat un schimb de replici picante. „Vă spun clar, niciodată nu o să mai muncesc, nu o să mă mai zbat în partid pentru a sprijinii şi promova pensionarii. În ceea ce priveşte afirmaţia domnului Vasile Râbu, cred că s-a grăbit. Mă surprinde foarte mult pentru că domnul Vasile Râbu, aşa cum vă spuneam a lucrat în minerit, a avut cred eu timp suficient să facă lucruri bune pentru el şi pentru zona municipiului Motru, acum cred că este prea târziu“, a spus supărat Bucurescu.

Bucurescu: Voi candida

Primarul a mai spus că va candida chiar dacă nu va avea susţinerea partidului. Bucurescu a sugerat că Râbu se bazează doar pe partid şi nimic altceva.

„Pot să spun doar că nici nu se pune problema să aibă vreo şansă în faţa lui Severus Militaru. În situaţia de faţă i se uşurează foarte-foarte mult drumul spre al doilea mandat domnului deputat Militaru. Eu am spus, voi candida nu înseamnă că dacă va candida domnul Vasile Râbu, eu nu voi candida. Eu nu mă bazez în momentul de faţă pe partid, ci mă bazez pe mine, pe relaţiile mele, nu ca domnul Râbu”, susţine Sorin Bucurescu.  

Vasile Râbu se abţine să comenteze prea mult şi se aşteaptă ca partidul să-l desemneze pe el ca şi candidat, iar în 2012 să fie cel care va obţine funcţia de deputat. „Pentru anul 2012, intenţia mea este să candidez pe Colegiul nr.4 pentru deputăţie. Trebuie să-mi dea acordul organizaţia de partid. Intenţiile sunt multe, vor fi mulţi care vor vrea să candideze nu numai pentru Colegiul 4 şi pe celelalte Colegii, dar în urma unui sondaj, în urma hotărârii luate de către partid, unul dintre cei care îşi doresc să candideze va fi desemnat să candideze pe colegiu”, spune Vasile Râbu.

„Mai e până în 2012. până atunci nu se ştie dacă voi mai candida eu. Întâi sî se hotărască ei care va fi candidatul. Oricum, amândoi ar putea pune probleme. Râbu e cunoscut în zona Motru, iar Bucurescu a atras atenţia prin poziţiile sale publice“

Severus Militaru, deputat PDL Colegiul 4

Vizualizări: 96

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: