Rădoi are o problemă majoră la Universitatea Craiova

Titularii lui Mirel Rădoi din meciul cu Hermannstadt au avut o medie de vârstă peste 30 de ani. Dacă acum câţiva ani se lupta cu Viitorul lui Gică Hagi, pentru titlul de cea mai tânără echipă din primul eşalon, Universitatea are acum cea mai mare medie de vârstă din Superligă.

Întreg lotul înregistrat la LPF are o medie de vârstă de 27 de ani şi 3 luni, cea mai mare din campionat, dar ea este scăzută de unii puşti precum David Sala, Marian Danciu sau Denis Benga, care fac parte din lot numai pe hârtie, ei nebifând nici măcar un minut în meciurile din actuala stagiune.

În partida din Cupa României, de la Mediaş, cu Hermannstadt, Universitatea Craiova a adoptat o tactică de joc diferită faţă de meciurile anterioare, cedând iniţiativa, baricadându-se în propria jumătate şi aşteptând momentele în care să aibă posesia sau în care poate lovi pe contraatac. La final, Mirel Rădoi a declarat că a fost o strategie premeditată, înşirând câteva aspecte tactice sau statistici.

Tehnicianul a ţinut însă cont probabil şi de media de vârstă a echipei pe care a trimis-o pe teren, una care a depăşit 30 de ani, mai precis 30 de ani şi 3 luni, conform ProSport.

Şapte din cei 11 jucători ai Universităţii Craiova care au început partida cu Hermannstadt au mai mult de 30 de ani şi decât un singur titular a avut mai puţin de 26 de ani, este vorba de Alexandru Cîmpanu – 22 de ani. Linia de cinci fundaşi a lui Mirel Rădoi, compusă din Mitrea, Papp, Găman, Martic şi Vătăjelu, a însumat 160 de ani, pentru o medie de vârstă de 32 de ani, iar Bogdan Vătăjelu, la 29 de ani, a fost „mezinul” acestui cvintet defensiv al oltenilor.

Vizualizări: 943

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: