Răducan Morega: O carieră minieră nu se închide cu un live pe Facebook

USR Gorj uită cu greu gafa de proporții pe care doi membri ai organizației centrale au comis-o. Este vorba despre Dragoș Popescu și Octavian Berceanu, care au venit în județul Gorj pe 1 iulie, au sunat la 112 și au cerut ca activitatea de la Cariera Roșia să fie oprită.

Ei s-au bazat pe o decizie a Tribunalului București, din luna iunie, care a suspendat acordul de mediu al celei mai mari cariere din cadrul CE Oltenia. Gestul politicienilor a stârnit un val de reacții negative, iar USR-iștii s-au grăbit să se detașeze de gestul colegilor de partid.

Corneliu Răducan Morega, membru al USR Gorj și fost prefect, a afirmat că o carieră minieră nu se închide în urma unui live pe Facebook.

„Eu nu văd rostul venirii lui Berceanu aici. Nu văd rostul live-ului lui aici. Nu văd de ce nu ne-a cerut și nouă părerea, că suntem aici, suntem colegi. Nu poți să vii tu în Gorj și să ne vorbești nouă despre cărbune, în condițiile în care tu nu știi cum arată un bulgăre de cărbune. (...) Berceanu a venit strict în numele lui, nu a reprezentat și nu reprezintă poziția USR. Dacă nu ieșea Drulă președinte și ieșea Berceanu, eu în mod cert plecam din USR”, a afirmat Corneliu Răducan Morega la Gorj Tv.

Cert este că exploatarea minieră a fost închisă pe 1 iulie, după sesizarea liderilor USR, iar de atunci au trecut 13 zile și situația a rămas neschimbată. Fără cărbunele de la Roșia, Complexul Energetic Oltenia nu își poate face stocurile pentru iarnă.

Vizualizări: 1,897

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: