Raskovic: Sunt supărat că nu am dat gol

Atacantul sârb Milanco Raskovic a ratat luni penaltiul acordat de Alexandru Tudor la meciul cu FC Braşov deşi la antrenamente era unul dintre cei mai buni executanţi de lovituri de la 11 metri. Acesta consideră că a şutat prea slab pentru a-l încurca pe portarul Dani Coman şi spune că de vină e şi presiunea jocului. Supărat pe această ratare, Raskovic a fost încurajat ieri de colegi şi de antrenor şi cu toţii au spus că-l vor lăsa să execute şi următorul penalti pentru că au încredere în el.

Raskovic a fost foarte afectat de ratarea penaltiului dictat la meciul cu Braşovul, deşi nu e primul jucător de la Pandurii care ratează, fiind deja celebre ratările lui Păcurar, Vasilache sau Stângă. Acesta a mărturisit că la antrenamente nu rata niciodată de la 11 metri dar presiunea jocului şi-a spus cuvântul: „Sunt supărat că am ratat, e normal pentru că la antrenament nu ratam dar asta e diferenţa între antrenament şi meci pentru că  aici la meci era presiunea mai mare.” Raskovic e marcat mai ales de faptul că un gol al său putea readuce Pandurii în joc şi poate rezultatul era altul: „Îmi pare rău că n-am dat gol şi e normal să fiu afectat şi supărat că n-am marcat. Îmi doream foarte mult să înscriu şi să readuc echipa în joc. Poate se schimba jocul nostru dacă marcam.”

Va bate şi următorul penalti

Jucătorii nu l-au acuzat însă pe Raskovic de pierderea meciului şi i-au acordat încredere spunându-i că tot el va bate şi următorul penalti: „Important e însă faptul că toţi jucătorii nu au dat vina pe mine şi mi-au acordat încredere. Colegii m-au încurajat mereu pentru că am discutat şi după meci şi acum pe drum despre această ratare. Şi mi-au spus că dacă mai avem un penalti tot eu o să-l bat, ei au încrede în mine şi e normal pentru că suntem o echipă şi trebuie să fim uniţi”. Raskovic spune că ratarea nu-l va afecta psihic pentru că de mâine nu se va mai gândi la aceasta ci la meciul viitor: „Sunt supărat că nu am dat gol dar după câteva zile îmi revin. Mâine voi fi mai bine probabil şi voi începe pregătirea pentru meciul cu Bistriţa. Antrenorul a zis să fiu cu capul sus pentru că vine meciul cu Gloria şi trebuie să ne pregătim. M-a încurajat şi asta e foarte important pentru mine.”

Coman a venit în vizită la Pandurii

Cel care a apărat penaltiul lui Raskovic, portarul Dani Coman, a fost inspirat şi a găsit colţul spre care se îndrepta balonul. Raskovic spune că-l ştia că e un portar bun dar şutul său a fost mult prea slab pentru a-l încurca: „Pe Coman îl ştiam, e un bun portar şi apără bine după cum s-a văzut şi la acest meci. Dar şi eu am şutat slab şi era normal ca el să apere şutul.”

Fostul portar de la Rapid a fost coleg cu Ionuţ Stancu şi Adrian Rusu şi după meci a venit să-şi vadă foştii colegi în cantonamentul echipei Pandurii de la Poiana Braşov. Acesta s-a întreţinut cu jucătorii pandurilor dar a adus şi un cadou pentru maseurul Eugen Căţelu căruia îi promisese un tricou cu numele său. Căţelu este fost portar şi a primit şi un autograf din partea lui Coman pe tricoul oferit cadou.

Vizualizări: 79

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: