Rata şomajului în Gorj, printre cele mai mari la nivel naţional

Absolvenţii de liceu şi de studii superioare din Gorj au dat peste cap rata şomajului. La ora actuală, la nivelul judeţului, rata şomajului este de 6,85% ce plasează judeţul nostru între judeţele cu cea mai mare rată la nivel naţional.

Aproape 2000 de absolvenţi de liceu şi tineri cu studii superioare, promoţia din acest an, şi-au depus dosarele la Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj (AJOFM) pentru a beneficia de indemnizaţia de şomaj. Acest lucru a condus la creşterea ratei şomajului, care a ajuns la 6,85% şi va continua să crească după ce şi ceilalţi absolvenţi îşi vor depune dosarele.  “La ora actuală, rata şomajului înregistrată la nivelul judeţului Gorj este 6,85% corespunzătoare unui număr de 10.545 de şomeri din care din care 4312 sunt şomeri indemnizaţi. Este un trend crescător, asta datorită înregistrării primului dosar pentru absolvenţii promoţiei 2011. Până în prezent şi-au depus dosarele 1867 de absolvenţi din care 568 sunt cu studii superioare, automat rata şomajului a crescut”, a declarat Romeo Chiriac, director AJOFM Gorj.

Conform datelor prezentate de Agenţia Naţională de Ocupare a Forţei de Muncă, judeţul Gorj se numără printre judeţele cu cea mai mare rată a şomajului, alături de judeţele precum Dolj, Covasna, Galaţi sau Mehedinţi. 

Vizualizări: 109

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: