Rata şomajului, mai mică decât anul trecut

Gorjul se situează pe locul 12 la nivel naţional privind numărul de şomeri. La sfârşitul lunii aprilie, rata şomajului înregistrată la nivelul judeţului a fost de 6,43%. Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, rata şomajului a scăzut cu aproximativ două procente. Din regiunea Oltenia, numai judeţul Vâlcea are o rată a şomajul mai mică decât cea a Gorjului şi anume 4,75%.

Peste 9000 de şomeri sunt înregistraţi, la nivelul judeţului, în momentul de faţă. Potrivit conducerii Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj, există un trend descrescător faţă de anul trecut, când erau circa 12.000 de şomeri în Gorj. „La sfârşitul lunii aprilie rata şomajului a fost de 6,43% corespunzătoare unui număr de 9137 şomeri, din care 2955 sunt şomeri indemnizaţi, fiind înregistrat un trend descrescător al ratei şomajului faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când la sfârşitul lunii aprilie 2015, erau înregistraţi 11.768 de şomeri şi o rată a şomajului de 8,03%”, a declarat Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj.
„La nivel naţional ne situăm pe locul 12, ca rată a şomajului, primele locuri fiind ocupate de Mehedinţi- 11,14 %; Teleorman- 10,99%; Vaslui- 10,63%, la nivel naţional fiind înregistrată o rată a şomajului de 4,71%. La nivel regional, rata şomajului este 7,82%, singurul judeţ care are o rată a şomajului mai mică decât noi este Vâlcea cu 4,75%”, a precizat Romeo Chiriac. Reprezentanţii AJOFM Gorj anunţă încă de pe acum o nouă ediţie a Bursei Locurilor de Muncă, de această dată pentru absolvenţi, eveniment care va avea loc pe data de 30 octombrie.

Vizualizări: 230

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: