Răuţ despre Ciurel: Era firesc să ne despărţim!

Ion Răuţ, şeful Serviciului de Pază al CE Oltenia, spune că va contesta în instanţă o eventuală decizie de concediere după ce a refuzat să treacă în subordinea Departamentului de Relaţii cu Comunitatea, condus de Ion Ruşeţ. Răuţ a vorbit despre planurile sale de viitor, dar şi despre motivele care au condus la ruperea relaţiei cu managerul Laurenţiu Ciurel. "Am avut discuţii pe aspecte pe care eu le-am considerat nelegale, dânsul le-a considerat legale, era firesc să ne despărţim", explică Răuţ.

Reporter: Care mai este situaţia dvs. în cadrul CE Oltenia?

Ion Răuţ: Am refuzat propunerea care mi s-a făcut, acum mingea este în terenul lor. Nu mi s-a comunicat nimic deocamdată.

Rep.: În situaţia în care veţi fi concediat, veţi contesta decizia?

I.R.: Orice decizie ca act unilateral al angajatorului va fi atacată de mine, indiferent pe ce cale vor merge vor avea parte de un litigiu, pentru că situaţia de acum impune arbitrarea de către tribunal. Aveam dreptul să refuz, iar angajatorul are dreptul să mă concedieze în situaţia asta. Ba chiar aş spune că nu există o altă procedură legală decât asta, a concedierii. Eu o să merg la rădăcina lucrurilor, respectiv la ceea ce va determina acest deznodământ. Nu am de discutat nimic asupra procedurilor, dimpotrivă, le doresc pe cele perfect legale.

Rep.: Ce s-a întâmplat de s-a rupt relaţia dintre dvs. şi managerul CE Oltenia?

I.R.: Voi da toate explicaţiile cu privire la ruperea acestei relaţii, dar nu pot în acest moment, pentru că sunt nişte chestiuni legate şi de lege, şi de activităţi ale unor instituţii din zona asta şi nu vreau eu să zădărnicesc câteva din aceste lucruri. Plângeri penale am auzit că a făcut domnul Ciurel, eu nu o să fac plângeri penale pentru că nu-mi stă în fire, pur şi simplu voi acţiona în cea mai pură idee a cetăţeanului care nu vrea să fie părtaş la lucruri nelegale. Am avut discuţii pe aspecte pe care eu le-am considerat nelegale, dânsul le-a considerat legale, era firesc să ne despărţim.

Rep.: Aveţi şi alte proiecte pe care vreţi să le duceţi la îndeplinire în situaţia în care veţi părăsi CE Oltenia? 

I.R.: Sunt mai multe proiecte care vor veni la rând şi le veţi observa. Cel cu care o să încep va fi revitalizarea Eurojob care, aşa cum se cunoaşte, în anul 2009, 2010, a fost o asociaţie extrem de activă pe piaţa ONG-urilor din Gorj. În plan politic de asemenea este mult de făcut în ce priveşte conceptualizarea ideii de candidat independent, promovarea acestei idei şi formarea echipei care să mă sprijine în acest proiect. Mi-aş dori din tot sufletul ca în Gorj să apară cât mai mulţi candidaţi independenţi pentru că, în opinia mea, anul 2016, când vor fi alegerile, va fi anul lor.  

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: