Răuţ spune că Ciurel îi fură ideile

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ion Răuţ, a declarat că fostul director al Laurenţiu Ciurel îi fură ideile. Ciurel a spus în urmă cu două zile că oferă asistenţă juridică disponibilzaţilor din minerit. Acelaşi lucru îl promitea şi Ion Răuţ cu ceva timp în urmă. Acum purtătorul de cuvânt al PNL îl acuză pe Ciurel că i-a furat ideea.

După modelul fostului coleg de partid, Laurenţiu Ciurel, promite şi el că va ajuta disponibilizaţii să dea în judecată unităţile din care au plecat. Răuţ spune că nu se împotriveşte ideii, dar că Ciurel i-a furat proiectul. “Pe mine nu mă deranjează că vrea să ajute disponibilizaţii, dar este o idee furată“, a declarat Răuţ.

Cert este că Ciurel a avut un succes ceva mai mare decât Răuţ primind 124 de cereri, în timp ce Ion Răuţ a primit numai 40. Cei doi se bazează că minerii ar avea câştig de cauză în instanţă şi s-ar putea întoarce la muncă, pe faptul că disponibilizările au fost făcute ilegal. Directorii complexurilor Turceni şi Rovinari, dar şi conducerea SNLO, declară că totul s-a desfăşurat cât se poate de legal.  “Noi nu am încălcat legea cu nimic, poate să spună domnul Ciurel ce vrea. Ne pare rău că s-a întâmplat aşa, dar nu vor putea avea câştig de cauză în instanţă“, a declarat Octavian Graure, directorul Complexului Energetic Turceni.

În acest sens, deputatul Dan Ilie Morega, spune că va face o interpelare în Parlament ca în cazul în care vreun fost angajat al vreunei unităţi miniere câştigă în instanţă dreptul de a se reîntoarce la locul de muncă, acest lucru să le fie imputat celor care au desfăcut contractul de muncă.

Vizualizări: 113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: