Răuț: Stonarea facturilor, un procedeu economic

Directorul de Resurse Umane de la CE Oltenia, Ion Răuț, a declarat că cele 2,5 milioane de lei, penalitățile Colterm Timișoara, nu sunt pierdute. Este vorba despre penalitățile care au fost facturate de CE Oltenia în octombrie, stornate în decembrie și refacturate în ianuarie 2013. Instanța a decis că firma din Timișoara la care CEO a livrat cărbune nu trebuie să plătească aceste penalități, dat fiind că stornarea facturii nu a fost motivată.

Ion Răuț a declarat la un post local de televiziune că stornarea unor facturi este un procedeu economic, legal și des folosit. Răuț spune că nu știe despre problema stornării acestei facturi, dar sigur banii nu au fost pierduți. “Este un procedeu economic, dacă vreți, în regulă. Nu știu despre situația asta concretă, că a fost așa. Am văzut și eu o știe în presă. Nu e adevărat că s-a pierdut pentru că pierderea posibilității de a factura penalitățile nu poate interveni decât după prescripție, adică după trei ani”, a declarat Răuț, care a menționat la TV Sud că stornarea unor facturi pot duce la un înregistrarea unui profit mai mic.

Directorul de resurse umane a profitat de ocazie și a explicat și diferența foarte mare dintre profitul anunțat în februarie, 242 de milioane, și cel specificat în bilanțul contabil în mai, de 118 milioane de lei. Acesta a spus că profitul publicat în februarie nu a fost în nici un fel tratat. Tratarea bilanțului, mai spune Răuț, înseamnă calcularea unor provizioane și ajustări financiare.

În final, Răuț a comentat și afirmația directorului general Laurențiu Ciurel privind intrarea în insolvență. “Compania asta are șanse să existe pe piață dacă se scutură de căpușe și de trântori, dacă nu, insolvența nu e chiar un lucru pe care să-l aruncăm la coș”, a încheiat Răuț.

Vizualizări: 255

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: