Război pentru semifinale !

Pandurii atacă semifinalele Cupei pe unul din cele mai grele terenuri posibile. Pentru a ajunge în careul de ași al Cupei, elevii lui Grigoraș trebuie să elimine Rapidul chiar în Giulești. De avantaj moral nu duc lipsă după victoria din campionat cu 3 la 0.

Rapid – Pandurii, azi ora 18.30, Stadion Giulești, în direct pe Dolce Sport

Rapid: Coman – Rui Duarte, M. Antonio, Oros, Bozovic – Herea, Alexa, Teixeira – Roman, Pancu, Deac. Antrenor: Răzvan Lucescu.

Pandurii: Mingote – Rusu, Viera, Chiricheș, Vlad – Voiculeț, Pintilii, Nistor – Maxim, Batin, Cardoso. Antrenor: Petre Grigoraș.

Arbitrii: Cristi Balaj – Aurel Oniță și Eduard Dumitrescu.

Pentru prima dată din 2007, pandurii ar putea ajunge în semifinalele Cupei. Atunci tot Rapidul îi elimina din drumul spre finală, într-o partidă disputată la Timișoara. Acum însă gorjenii au și avantajul moral al victoriei clare din campionat, 3 la 0, obținută în urmă cu doar 10 zile.

Grigoraș merge la atac !

La fel ca la meciul din campionat de acum 2 etape, Grigoraș merge pe cartea atacului. Nici nu știe să joace altfel. Atunci i-a ieșit de minune, cele 2 goluri ale lui Batin și reușita din penalty a lui Vranjes aducându-le gorjenilor o victorie de poveste. Cu excepția lui Stromajer, încă hoinar, Grigoraș va arunca în teren cel mai bun 11 posibil. Singura dilemă e în atac. Batin a jucat slab la  Ploiești dar după cele 2 goluri date Rapidului în campionat, va fi mai mult ca sigur preferat lui Lemnaru. ”Motivația din Cupă va fi cu totul alta. Va fi un singur joc care te poate duce în semifinale, un joc pe care-l vor disputa pe teren propriu și care poate fi și o revanșă pentru ei. Cert este că nici noi nu avem nimic de pierdut, este șansa noastră. Dacă vrei să ajungi în finală, ori acum ori mai târziu tot trebuia să întâlnim o echipă puternică”, spune Grigoraș care și-a păstrat echipa în cantonament la București după meciul de sâmbătă cu Petrolul. ”Suntem o echipă bună, o să le fie greu cu noi. Ne dorim să facem surpriza, să ne calificăm, e competiție cu totul alta decât campionatul”, adaugă și Chiricheș, cel care a fost dorit și de Rapid în vară dar a ajuns să semneze cu Steaua. Rapidul are moralul bun după victoria cu Sportul care i-a readus aproape de liderul Dinamo. Pandurii în schimb au căzut pe 7 în clasament după victoria Stelei din Ştefan cel Mare.

Îl vede cine poate

După ce au avut ghinionul de fi puși să joace în deplasare acest meci, pandurii au toate șansele să nu fie priviți de fani nici din fața televizoarelor. Și asta pentru că partida va fi transmisă în direct de Dolce Sport, canal cu arie mică de acoperire. Fanii pandurilor care vor să vadă live meciul au de ales între a încerca să-l urmărească pe internet sau într-unul din barurile din oraș. ”Trebuie să recunoaștem că pornim cu șansa a doua ținând cont de faptul că jucăm în Giulești, în clasament au mai multe puncte decât noi, au și o revanșă de luat după înfrângerea din campionat. Dar Cupa României este o competiție a surprizelor și se poate întâmpla absolut orice, chiar o calificare a Pandurilor, de ce nu- Este clar că dacă am câștiga în Giulești, indiferent cum, după 90 minute, sau la penaltiuri, ar fi o surpriză. Și loturile și locul ocupat în clasament și istoria, toate sunt de partea lor”, mai spune Grigoraș înaintea partidei care-i poate duce pe panduri în semifinalele competiției după o pauză de 4 ani.

Vizualizări: 115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: