Recensământul prelungeşte vacanţa elevilor

Vacanţa elevilor din învăţământul primar şi preşcolar s-ar putea prelungi din cauza Recensământului populaţiei şi al locuinţelor din luna octombrie a acestui an. Asta pentru că Ministerul Educaţiei solicită cadrelor didactice care predau la aceste niveluri să se implice în acest proces, care va dura trei zile în plus faţă de perioada de vacanţă stabilită pentru cei mici. Materia nu va fi pierdută, ci va fi recuperată până la finele anului şcolar.

Personalul didactic ce predă elevilor din ciclul primar şi preşcolar va beneficia de trei zile libere dacă se va implica în Recensământul Populaţiei, ce va avea loc în perioada 20-31 octombrie. „Prin Ordinul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului s-a prevăzut că în perioada 22-30 octombrie 2011 clasele din învăţământul primar şi grupele din învăţământul preşcolar sunt în vacanţă. Prin urmare, resursa umană din sistemul naţional de învăţământ care predă la aceste niveluri este disponibilă pentru a se implica în realizarea recensământului. De asemenea, personalul didactic auxiliar din învăţământul preuniversitar şi universitar poate fi recrutat ca personal de recensământ”, spune Gheorghe Popescu, şeful Direcţiei Judeţene de Statistică Gorj. Ca urmare, potrivit unei note emise de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, grupele ale căror cadre didactice participă la acest amplu proces, în calitate de personal de recensământ, nu vor face cursuri în zilele de 20, 21 şi 31 octombrie, urmând ca materia să fie recuperată până la sfârşitul anului şcolar.

Mii de recenzori

Pentru acest proces este nevoie de maxim de 2216 persoane, din care 1858 recenzori, 275 recenzori şefi, patru responsabili de circumscripţii urbane, 70 de responsabili de circumscripţie, iar pentru ancheta de control ce se va desfăşura în luna noiembrie vor fi alocaţi nouă  recenzori. Fiecare recenzor în parte se va ocupa de recenzarea a 100 de locuinţe în medie în mediul urban şi 80 în mediul rural.  În ceea ce priveşte indemnizaţia pe care o vor primi, aceasta este de 50 lei pe zi de activitate. „Recenzorii vor fi plătiţi şi vor lucra 15 zile, recenzorii şefi 18, iar responsabilii de circumscripţie vor lucra 21 de zile”, mai menţionează Gheorghe Popescu, directorul Direcţiei Judeţene de Statistică Gorj. La nivelul municipiului Târgu Jiu s-au depus peste 800 de cereri pentru Recensământul populaţiei.

Vizualizări: 102

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: