Recidiviști condamnați definitiv cu suspendare pentru evaziune

Verdict final al magistraților de la Înalta Curte de Casație și Justiție într-un dosar de evaziune fiscală în care inculpată este o „femeie de afaceri” din cartierul Meteor, aceasta având antecedente în domeniu, fapt care nu i-a adus însă o sentință cu executare. Judecătorii au respins recursul formulat de Agenția Națională de Administrare Fiscală la verdictul de acum un an al Curții de Apel Craiova și, ca urmare, sentința dată de instanța de fond, Tribunalul Gorj, rămâne cea definitivă în acest caz.

Duda Ilarie a fost trimisă în judecată acum doi ani, iar magistrații gorjeni au decis ca ea să nu facă închisoare, deși în 2011 a mai primit o condamnare cu suspendarea executării, femeia fiind obligată să plătească prejudiciul de circa 100.000 de lei. După ce și-a făcut „încălzirea” cu cei 100.000 de lei, afacerista a mai păcălit statul cu circa 380.000 de lei. Pentru acest dosar, ea a primit trei ani de închisoare, care au fost contopiți cu cei doi din pedeapsa anterioară, în final rezultând o pedeapsă tot cu suspendare și cu obligația de a achita taxele și impozitele către stat, situațiile de acest gen, de condamnare cu suspendare pentru recidiviști fiind extrem de rare.

Tot cu o suspendare s-a ales și un alt ”om de afaceri” din Meteor, Marius Ionuț Mihai, care a primit 2,2 ani pentru o evaziune de 13.000 de lei produsă cu facturi false înregistrate în contabilitatea firmei sale. Bărbatul mai are la activ o condamnare de un an și jumătate pentru furt calificat, ambele pedepse fiind contopite în cea mai grea, a cărei executare a fost înlocuită însă cu un termen de încercare de 6 ani. Sentința de la Târgu Jiu a fost menținută până la Înalta Curte de Casație și Justiție, la fel ca și în cazul lui Duda Ilarie.

Vizualizări: 179

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: