Record de solicitări la Ambulanţă

Angajaţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă au avut parte de cel mai greu Revelion din ultimii ani. La trecerea dintre ani, salvarea a fost solicitată de aproximativ 60 de persoane care au avut probleme de sănătate sau care au consumat alcool în exces. Pentru mai multe familii Revelionul a fost unul îndoliat pentru că medicii de la salvare nu au mai putut face nimic altceva decât să constate decesul a cinci persoane.

La trecerea dintre ani aproximativ 60 de persoane au apelat numărul 112 pentru a solicita sprijinul ambulanţei. Cele mai multe chemări au venit de la cetăţenii municipiului Târgu Jiu care au mâncat şi au consumat băuturi alcoolice în exces. Au fost însă şi persoane a căror stare de sănătate s-a înrăutăţit şi au fost transportate la spital. Pentru mai multe familii, Revelionul a adus durere în suflet şi lacrimi în ochi iar medicii de la salvare nu au mai putut face nimic pentru cinci gorjeni decât să constate decesul acestora. „A fost un Revelion greu cu foarte multe solicitări de la ora 19.00 până la 7.00 dimineaţa, am primit 58 de solicitări cu probleme diverse, în special toxiinfecţii alimentare şi come alcoolice iar cele mai multe intervenţii au fost în municipiul Târgu Jiu dar şi în judeţ am avut câteva. Am constatat 5 decese, patru dintre ele au fost oameni în vârstă şi un tânăr de 23 de ani care a murit într-un accident rutier”, a declarat Jana Prejbeanu, managera Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj.

Cadrele medicale de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj au avut parte de cel mai greu Revelion din ultimii ani şi au făcut faţă cu greu solicitărilor venite din partea gorjenilor. „A fost cel mai greu Revelion din ultimii ani. Niciodată nu am avut atâtea solicitări, nici măcar în toate zilele Crăciunului. A fost obositor şi s-a lucrat peste capacitate”, susţine Jana Prejbeanu.

Vizualizări: 88

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: