Ekaterina Dhzukeva: Sunt nerăbdătoare să văd Sala Sporturilor plină

CSM Târgu Jiu a început campania de achiziţii pentru viitorul sezon cu un portar de echipă naţională. Ultimul transfer anunţat oficial de clubul gorjean este cel al portarului Ekaterina Dhzukeva, portar la naţionala din Bulgaria.

Handbalista din Bulgaria măsoară 1.85 metri şi a jucat în acest sezon la SCM Craiova, în Liga Florilor. Ekaterina Dhzukeva a dezvăluit pentru site-ul CSM de ce a făcut acest pas către Târgu Jiu şi ce părere are despre noa sa echipă.

„Am ales să fac acest pas în cariera mea pentru că oficialii clubului din Târgu Jiu și-au manifestat interesul față de mine și au fost determinați să mă includă în echipă. Cred că experiența mea poate ajuta clubul să se dezvolte în continuare. Chiar dacă orașul este mic, este foarte plăcut și primitor, totul este foarte aproape. Am fost la ultimul meci împotriva Clujului când sala a fost plină plină și atmosfera a fost fantastică. Asta e tot ce își poate dori un sportiv profesionist. Clubul CSM Târgu Jiu arată ca o mare familie”, a mărturisit noul portar al CSM Târgu Jiu.

Aceasta  a dezvăluit motivele pentru care a ales echipa CSM: „M-am gândit la faptul că este un club cu o mare ambiție de a crește și de a evolua. Sunt foarte fericită să mă alătur echipei din Târgu Jiu. Sper că va fi un an minunat pentru toată lumea. Vreau să evoluez cât mai bine, să fac tot ce depinde de mine pentru ca echipa să câștige și să ajut la îndeplinirea obiectivelor clubului. În Liga Florilor fiecare meci este important și absolut fiecare punct contează. Sunt foarte emoționată și nerăbdătoare să văd Sala Sporturilor plină de fani și împreună să ne bucurăm de fiecare meci”.

Viitorul portar al echipei din Târgu Jiu are un CV impresionant în care a bifat în 2006 titlul de campioană U20 în Bulgaria, când a fost desemnată și cel mai bun portar din campionatul U20 al Bulgariei.

Ekaterina Dhzukeva și-a trecut în palmares și trei titluri de campioană în Polonia, în 2014, 2015 și 2016 cu MKS Selgros Lublin, echipă cu care a jucat în grupele Ligii Campionilor și în sferturile din Cupa Cupelor. Cu SCM Craiova a ajuns în 2019 în grupele EHF, având şi numeroase prezenţe la echipa naţională a Bulgariei.

Galerie foto


Vizualizări: 346

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: