Reţinut pentru o evaziune de aproape 70 de mii de lei

Un târgujian este cercetat în stare de reţinere de către poliţişti ai Serviciului de Investigare a Fraudelor Gorj, pentru comiterea infracţiunii de complicitate la infracţiunea de evaziune fiscală. Din probatoriul administrat până în prezent, beneficiind de sprijinul de specialitate al S.I.P.I. Gorj, s-a stabilit că suspectul, în calitate de contabil al unei societăţi comerciale, a omis să înregistreze în evidenţa contabilă operaţiunile efectuate şi veniturile realizate, cauzând astfel un prejudiciu bugetului de stat, în valoare de 67.000 lei.

Astăzi, 11 martie 2011, suspectul va fi prezentat cu propunere de arestare preventivă, pentru comiterea infracţiunii de complicitate la infracţiunea de evaziune fiscală, Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

La data de 23 februarie 2011, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Gorj dispuneau reţinerea pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, a lui S.S.M, de 20 de ani, din comuna Săcelu, judeţul Gorj, acesta fiind  suspectat că în luna decembrie 2010, având calitatea de administrator al unei societăţi comerciale din Tg-Jiu, a realizat achiziţii intracomunitare de legume şi fructe, fără să înregistreze în evidenţa contabilă a societăţii operaţiunile efectuate şi veniturile realizate.

Continuând activităţile de cercetare penală, poliţiştii de investigare a fraudelor au mai constatat că cel care a intermediat efectuarea de achiziţii intracomunitare de legume şi fructe din Olanda de către societatea administrată de S.S.M., a fost un târgujian, S.G., de 52 de ani. Acesta din urmă, având calitatea de contabil în firma respectivă, nu a înregistrat în evidenţa contabilă a societăţii operaţiunile efectuate şi veniturile realizate.

Prin aceste activităţi, firma în cauză s-a sustras de la plata obligaţiilor fiscale faţă de bugetul general consolidat al statului, valoarea prejudiciului cauzat fiind estimată la suma de 67.000 lei.

În baza probatoriului administrat, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au dispus reţinerea lui S.G., pe bază de ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore  şi l-au introdus în Centrul de reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Gorj.

Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a suspecţilor şi pentru recuperarea prejudiciului cauzat bugetului de stat.

Vizualizări: 95

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: