Riscă închisoarea pentru că avea angajaţi ”la negru”

Patronul unei societăţi din Bacău riscă să stea chiar şi doi ani după gratii, acesta fiind depistat de reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj că deţinea şapte angajaţi la negru. Oamenii se ocupau de curăţenia în trei staţii feroviare din judeţ.

Cele şapte persoane se ocupau cu activitatea de curăţenie în gările Târgu Jiu, Rovinari şi Târgu Cărbuneşti. Pentru că avea angajaţi fără documente legale de angajare, patronul moldovean riscă să ajungă după gratii. Inspectorii ITM au transmis marţi dosarul mai departe pentru cercetări. „În urma controalelor efectuate de inspectorii Inspectoratului Teritorial de Muncă, au fost depistate şapte persoane care munceau la negru pentru o societate din Bacău. Am făcut adrese către Parchet, urmează ca angajatorul să fie cercetat şi riscă închisoarea între unu şi doi ani. Muncitorii se ocupau de curăţenia şi de toalete în gările Târgu Jiu, Rovinari şi Târgu-Cărbuneşti”, a declarat George Romanescu, directorul ITM Gorj. 

Reprezentanţii ITM Gorj spun că i-au iertat pe angajaţii care au acceptat să muncească la negru, dat fiind faptul că ei au fost cei care au sesizat ilegalitatea.

Vizualizări: 161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: