Romanescu: Dacă nu mă lasă să candidez, părăsesc PNL

Liberalul Marcel Romanescu a declarat la Radio Infinit că părăsește PNL dacă partidul nu-l va include pe lista posibililor candidați la Primăria Târgu Jiu. Romanescu a afișat însă o atitudine “pacifistă” în PNL spunând că deocamdată va face campanie pentru Klaus Iohannis și nu-l va critica pe Dian Popescu decât după 18 noiembrie. Marcel Romanescu și Dian Popescu sunt în conflict deschis, fiind mai multe încercări de a-l schimba pe Popescu de la șefia PNL Gorj.

Reporter: Prea multe scandaluri în PNL. Acum Ion Iordache și primarul Dumitru Gîlceavă. Nici dvs. nu aveți o relație prea bună cu domnul Dian Popescu.

Marcel Romanescu: Chiar dacă nu sunt cea mai plăcută persoană din PNL de către președintele Dian Popescu, am înțelepciunea necesară ca în următoarele două luni de zile să nu fac altceva decât campanie candidatului la prezidențiale și dacă voi avea ceva de spus despre o parte din liderii PNL sau despre domnul Dian Popescu o voi face după data de 18 noiembrie, o dată cu organizarea turului doi. Voi face campanie pentru domnul Iohannis.

Rep. Nu puteți face singur, trebuie să intrați într-o echipă.

M.R.: Cred că PNL și PDL au nevoie de Marcel Romanescu în această campanie și dacă voi vedea din partea dânșilor o oarecare răceală în privința mea normal voi face campanie cum știu eu să fac, voi promova candidatul individual.

Rep.: Este această răceală și de la PDL?

M.R.: Nu. Eu cu domnul Berca am o relație excepțională, consolidată chiar de pe vremea existenței USL. Am avut mult mai multe întâlniri cu domnul Berca pentru că simțeam momentul despărțirii de PSD și mă gândeam că împreună cu domnul Eduard Berca, Mihai Paraschiv vom putea face ceva într-un eventual  Consiliul Local, o majoritate în Consiliul Local. Nu mă gândeam la o fuziune între cele două partide, dar mă gândeam că cele două formațiuni pot să găsească soluții care să facă o majoritate în Consiliul Local pe 2016.

Rep.: Octavian Lupulescu a spus că nu candidează la primărie, dar că PNL va propune candidatul pentru funcția de primar.

M.R.: Nu știu dacă s-a discutat acest lucru. Era normal ca la alegerile prezidențiale candidatul pentru Consiliul Județean și Primăria Târgu Jiu să fie portdrapelul pentru candidatura lui Iohannis. Din păcate nu se face acest lucru și am impresia că se pierd niște pași. 

Rep.:  Ce obiectiv aveți pentru 2016?

M.R.: Primul meu obiectiv e candidatura la primăria municipiului Târgu Jiu. (...) Ori o candidatură pe colegiul 1 de deputați, zonă de unde provin.

Rep.:  Considerați că sunteți cel mai bun candidat?

M.R.: Nu. Eu îmi doresc ca printre cei care vor fi desemnați de PNL sau PDL să mă regăsesc, iar în condițiile în care între 5-6-10 care își vor dori să candideze, deși nu cred că va fi un mare aflux pentru alegerile din Târgu Jiu, dacă între acei candidați mă voi plasa cel mai bine, merit să fiu candidat. Sunt suficiente partide  în ziua de astăzi ca să candidez pentru primărie, nu există doar PNL, PDL și PSD. Există și alte formațiuni. În condițiile în care nu voi fi lăsat să candidez, nu voi fi inclus într-un eventual sondaj, părăsesc această formațiune. Și o spun de acum, ca să știe toată lumea.

Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: