Romanescu este copreşedinte PNL: Vreau să candidez la primărie!

Marcel Romanescu este noul copreşedinte al organizaţiei municipale a PNL Târgu Jiu, acesta fiind desemnat joi în urma şedinţei Biroului Politic Judeţean al vechiului PNL Gorj. Întrebat dacă această promovare îi asigură şi candidatura la primărie, Romanescu a spus că sondajul va decide cine intră în cursa electorală din 2016. Marcel Romanescu a mai dat asigurări că nu va face mari modificări în componenţa Biroului Permanent Local al PNL Târgu Jiu.

Reporter: Care au fost discuţiile cu Tudor Barbu?

Marcel Romanescu: Am avut discuţii cu senatorul Tudor Barbu dar nu i-am solicitat nici lui şi niciunui alt coleg funcţia de copreşedintele la PNL Târgu Jiu dar mă simt onorat şi în acelaşi timp responsabil de soarta acestei organizaţii. Nu am participat la şedinţa de aseară pentru că eu nu am nicio calitate în Biroul Politic Judeţean, eu sunt membru al Partidului Naţional Liberal şi atât.

Rep.: Calitatea de copreşedinte al organizaţiei municipale vă asigură şi o candidatură la primăria Târgu Jiu din partea PNL Gorj?

M.R. : Nu, eu am doar calitatea de copreşedinte la organizaţia municipală. Candidatul la primărie va fi desemnat în urma unui sondaj. Pe lista de sondaj pot intra şi alţi membri dar şi persoane care nu activează neapărat în Partidul Naţional Liberal Gorj.

Rep.: Veţi rămâne în PNL Gorj chiar şi dacă în urma sondajului nu veţi fi desemnat candidat la primărie?

M.R. : Categoric. Eu am spus că îmi doresc să candidez şi îmi menţin această declaraţie dar dorinţa mea trebuie să fie îmbrăcată şi de şansele mele reale. Dacă se va găsi un alt candidat mai competent în urma sondajului, atunci eu îl voi susţine. Dacă eu voi fi desemnat în urma sondajului, cred că şi colegii mei mă vor susţine pe mine. Voi rămâne în PNL pentru că eu merg acolo să coordonez această echipă şi, eventual, să fac performanţă cu această organizaţie.

Rep. : Care sunt primele decizii pe care le veţi lua în calitate de copreşedinte la PNL Târgu Jiu?

M.R: Vreau să mă întâlnesc cu fostul birou politic de la municipiu pentru că mi se va da o perioadă să propun un alt birou. Nu voi face schimbări pentru că acolo, marea majoritate sunt oameni de mare calitate. Mizez foarte mult pe actuala conducere, aşadar nu se pune problema schimbării ci a completării cu persoane care au aceleaşi ţinte ca şi noi, câştigarea primăriei Târgu Jiu şi majoritate în Consiliul Judeţean Gorj.

Rep.: Cum vi se pare faptul că acum ceva timp eraţi lista excluderilor din PNL iar acum sunteţi în fruntea organizaţiei?

M.R: Nu consider că am fost pe lista excluderilor, au fost simple neînţelegeri care apar într-o organizaţie. Am spus întotdeauna ce am gândit şi asta a supărat dar contează rezultatele. Eu sunt membru PNL şi dacă se întâmplă să fiu copreşedinte la PNL Târgu Jiu înseamnă că am avut şi rezultate.

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: