Romanescu se așteaptă la ședințe de consiliu tensionate

Toți secretarii unităților administrativ teritoriale de pe raza județului Gorj au fost instruiți ieri de reprezentanții Instituției Prefectului cum să valideze mandatele primarilor și ale consilierilor locali aleși pe 10 iunie. Prezenți în număr foarte mare la instruire, secretarii au declarat că sunt pregătiți să facă față primei ședințe de Consiliu Local într-o nouă structură politică. Subprefectul de Gorj, Marcel Romanescu, a precizat că se așteaptă la ședințe liniștite în ideea că jocurile politice vor fi deja făcute până la sfârșitul lunii.

Toți cei 70 de secretari de comune și orașe din Gorj au primit ieri documentele de care au nevoie pentru validare și li s-a atras atenția că vor fi răspunzători de legalitatea constituirii noilor Consilii Locale. Subprefectul de Gorj, Marcel Romanescu, a precizat ce așteptări are în perioada următoare. ”Vreau să ne asigurăm de faptul că toate constituirile de Consilii Locale, toate validările de consilieri se vor face în cadru legal. Ne bazăm pe echidistanța și echilibrul acestor oameni. Mă aștept ca jocurile politice să se facă dinainte și mi-aș dori ca acele majorități care o să se constituie să fie constituite înainte de a se ajunge în acea ședință pe baza înțelegerilor între formațiunile politice. Din acest punct de vedere ne așteptăm și la ședințe tensionate însă ar fi păcat ca aceste ședințe să nu se desfășoare liniștit”, a declarat Marcel Romanescu.

Secretarii, pregătiți să valideze

Secretarii prezenți la instruire au declarat că știu foarte bine ce au de făcut și speră să nu aibă probleme din punct de vedere legal privind validarea mandatelor. ”Pe ordinea  de zi va fi și alegerea viceprimarului. Nu este majoritate în Consiliul Local dar la Bălești, urmare a alegerilor din 10 iunie, sunt șapte USL, cinci PRM, doi PDL și unu PP-DD. Nu știu dacă se vor înțelege între ei, asta nu mai intră în atribuțiile noastre, noi trebuie să ne asigurăm că validarea se face corect și legal”, a declarat Vasile Cârlogea, secretarul comunei Bălești.

ŞEDINŢĂ

Padeş este prima localitate unde va avea loc şedinţă de Consiliu Local, iar pe 21 iunie la Negomir. Pe 22 iunie a fost stabilită şedinţa de Consiliul Local la Târgu Jiu.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: