Romanescu: Un preşedinte unic ar fi trebui numit abia după alegeri

Marcel Romanescu, copreşedintele organizaţiei municipale a PNL Târgu Jiu, crede că  instalarea unui preşedinte unic ar putea fi făcută, cel mai devreme, după alegerile locale. Ba mai mult, spune că în momentul de faţă instalarea unui preşedinte unic ar crea probleme în cadrul organizaţiei judeţene. Asta întrucât nu există criterii de evaluare. Romanescu nu crede să existe grupuri în PNL Gorj care să urmărească schimbarea copreşedinţilor Dan Vâlceanu şi Tudor Barbu.

Rep.: Ce părerea aveţi despre instalarea unui preşedinte unic în fruntea PNL Gorj? 

M.R.: Cred că în acest moment, ţinând cont de faptul că avem doar 36 de candidaţi la nivelul judeţului Gorj, Organizaţia Judeţeană a PNL trebuie să se axeze pe alegerile locale din 2016, pe stabilirea candidaţilor şi nu pe crearea unor disensiuni în rândul organizaţiei. Indiferent cine va fi ales sau desemnat poate să aducă probleme în interior, pentru că nu suntem toţi plăcuţi unii altora. Unul acceptă pe unul preşedinte, altul nu-l acceptă. Instalarea acum a unui candidat unic poate să creeze probleme într-o organizaţie liniştită, o organizaţie care lucrează, o organizaţie care a plecat cu un decalaj de cel puţin 6 luni, ceea ce în politică este extrem de mult, a recuperat în timp şi am ajuns să avem astăzi, cel puţin la nivel naţional, organizaţie în primele 10 privind organizarea.

Rep.: Sunt grupuri în PNL Gorj care ar vrea să-i schimbe pe Vâlceanu şi pe Barbu?

M.R.: Nici vorbă. După părerea mea, la modul cum merg lucrurile acum în PNL, numai cineva care ar dori răul acestei organizaţii ar merge pe o astfel de măsură. Împreună au demonstrat că pot să ducă o organizaţie care a plecat de la zero, mai mult de la minus 15, şi a ajuns în acest moment în primele 10 organizaţii din ţară. După părerea mea, cel mai devreme după alegerile locale ar putea fi numit preşedinte unic. O analiză o faci în funcţie de rezultate. Cei doi copreşedinţi, în formula actuală, nu au fost supuşi până în momentul de faţă testului alegătorilor. N-ai o modalitate de evaluare a performanţelor decât atunci când treci printr-o perioadă de alegeri. După alegerile din 2016 se poate face o analiză a performanţelor unei echipe. La momentul acesta, nu ştiu care ar fi criteriul să alegi între cei doi copreşedinţi. Cum îl alegi pe unul în defavoarea celuilalt? S-ar crea multe discuţii.

Rep.: Primarii liberali vor preşedinte unic cât mai repede. Care credeţi că ar fi motivul?

M.R.: S-ar putea ca, la un moment dat, structura centrală de conducere să ia o decizie în acest sens. Pe organismele de până acum nu s-a luat o decizie de fuziune totală la nivel naţional, s-ar putea ca peste o săptămână, s-ar putea ca peste o lună, colegii din Biroul Permanent Naţional, pe o analiză bine făcută, să spună că în cele 41 de judeţe trebuie alegeri. Înţeleg foarte bine opţiunile primarilor, pe care îi respect în mod deosebit, primarul este obişnuit să fie mult mai pragmatic. El vrea să ştie cu cine ia legătura, nu vrea bicefalitate, fie că e vorba de preşedinte de Consiliu Judeţean, fie că e vorba de preşedinte de partid, când are o problemă nu-i place să fie trimis de la unul de altul. Asta nu înseamnă că se întâmplă lucrurile astea la Gorj, ştiut că atât Dan Vâlceanu, cât şi Tudor Barbu au fiecare discuţii cu primarii.

Rep.: Ce se întâmpla la Organizaţia Municipală PNL? 

M.R.: În momentul de faţă, pentru organizaţiile locale, nu numai la Târgu Jiu, ci la nivel naţional, este o recomandare în sensul că atunci când va fi desemnat candidatul, candidatul să aibă prioritate pentru a prelua organizaţia respectivă şi să-şi formeze o echipă pentru alegerile locale. Decizia va fi luată numai în momentul în care se declară candidatul.

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: