România, nu-i nimic, fii bogată cu un plic!

Românii au un spirit antreprenorial tot mai bine dezvoltat. E normal. Bate la uşă al treilea deceniu de capitalism, era şi cazul să realizăm că suntem pe cont propriu. Ştiţi doar cum a spus Bill Gates: ”Dacă te naşti sărac nu e vina ta, dar dacă mori sărac, este.” Şi da, noi am vrea să facem bani. Doar că avem o problemă: nu prea ştim cum. În principiu, regula în capitalism este să găseşti o nevoie a oamenilor pe care tu s-o poţi satisface, după care să vinzi produsul sau serviciul care rezolvă respectiva nevoie. Dar ce? Ce ne trebuie?

M-am hotărât să vă fac o sugestie gratis, pentru că sunteţi cititori fideli: o fabrică de plicuri. Da, de plicuri. Nu pentru scrisori ne vor trebui, să fim serioşi. Ci pentru bani. Au trecut ani de capitalism, e drept, dar tot nu avem în token, unealta Satanei, şi-n transferul bancar, trucul magic al omului rău. Preferăm cash-ul şi pentru că hârtiile în plic sunt doar între noi, oamenii. Ce treabă are statul cu banii noştri?

Occidentalii se întreabă mereu: ”Oare mai am lapte acasă? Dar cafea?” Nu şi noi. Noi mereu căutăm plicuri. Multe plicuri. Pentru că mereu ne trebuie plicuri. Ne doare ceva? Ne trebuie un plic pentru doctor. Dar până la doctor mergem cu maşina, deci ne trebuie un plic şi pentru poliţist. Dacă suntem sănătoşi, înseamnă că o să trăim, şi atunci ne trebuie un plic pentru invitaţiile la nuntă. şi atunci să te ţii! La nuntă ne trebuie foarte multe plicuri pentru darurile de nuntă. Cu banii cinstiţi făcuţi astfel, putem să ne deschidem o firmă. Una serioasă, cu trei angajaţi în acte şi 20 la negru. Şi atunci ne trebuie zeci de plicuri lunar, pentru salarii şi atenţii. Mergem acasă cu nevasta şi va trebui să mergem să ne schimbăm actele, să ne facem un credit, să ne facem nişte teste medicale de compatibilitate, să semnăm nişte asigurări, să… Dumnezeule, câte plicuri!

Iar voi, cu fabrica voastră de plicuri, nu veţi mai face faţă la atâtea comenzi. Veţi avea plicuri şi plicuri, veţi face plicuri în culori, în funcţie de menirea acelui tip de plic: plicuri pentru şpăgi, plicuri pentru cadouri, plicuri pentru atenţii, plicuri pentru rugăminţi, plicuri pentru bonusuri, plicuri pentru plăţi, plicuri mici, plicuri mari, plicuri mai străvezii, plicuri mai mate, plicuri pătrate, plicuri în formă de inimioară, plicuri cu picăţele, plicuri cilindrice în care să încapă şi sticle, plicuri invizibile ş.a.m.d. Suntem şi vom fi ţara plicului, aşa că nu luaţi sfatul meu în derâdere. Duceţi-vă şi investiţi!

Vizualizări: 110

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: