Romii din Târgu Cărbuneşti s-au făcut finlandezi

Numărul tot mai mare al romilor gorjeni care cerşesc pe străzile din Helsinki i-a făcut pe finlandezi să vină la Târgu Cărbuneşti pentru a împiedica imigrarea acestora. În cursul zilei de astăzi autorităţile finlandeze şi reprezentanţii Poliţiei din Helsinki se vor întâlni cu primarul oraşului Târgu Cărbuneşti pentru discuta problemele etniei romilor şi a vedea modul de viaţă al acestora.

O delegaţie formată din autorităţile finlandeze şi reprezentanţii Poliţiei din Helsinki va sosi în cursul zilei de astăzi la Târgu Cărbuneşti pentru a încerca să împiedice emigrarea romilor. Finlandezii sunt îngrijoraţi din cauză că numărul romilor care cerşesc pe străzile din Helsinki s-a dublat în ultima perioadă. Cei mai mulţi cerşetori de etnie romă sunt din Târgu Cărbuneşti şi din localităţile limitrofe.

Autorităţile şi poliţiştii finlandezi vor purta discuţii cu primarul Mihai Mazilu în vederea reducerii numărului cererilor de imigrare. De asemenea, vor fi efectuate vizite la domiciliu pentru a se vedea condiţiile în trăiesc romii. “În ultima perioadă s-a dublat numărul romilor care ajung să cerşească în Helsinki. Sute de persoane din Târgu Cărbuneşti, Bengeşti-Ciocadia şi Tetila au imigrat în Finlanda şi alte câteva zeci au făcut cereri de imigrare. Delegaţia din Helsinki va purta discuţii cu autorităţile locale pentru a le convinge să facă ceva pentru comunităţile de romi şi a micşora numărul imigranţilor. De asemenea, se vor efectua vizite la domiciliul cetăţenilor de etnie romă pentru a se vedea condiţiile în care trăiesc”, a declarat Alin Bobu, expert pe problemele romilor din cadrul Instituţiei Prefectului.

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: