Roşca spune că sindicaliştii de la Rovinari sunt „nişte parveniţi“

Un scandal de proporții este pe cale să izbucnească în rândul sindicatelor din minerit și energie. După ce liderii de la CE Rovinari au transmis un comunicat de presă prin care au anunţat că sunt de acord cu înființarea Complexului Oltenia cu nişte condiţii, sindicaliștii din SNLO au sărit la gâtul lor. Nelu Roșca, prim-vicepreşedinte la Sindicatul Roșiuța spune că cei care au semnat acel comunicat nu vor decât să se relanseze în rândul sindicatelor pentru că nimeni până acum nu a auzit de ei. Mai mult, sindicatele din SNLO își mențin poziția pozitivă faţă de înființarea noii entități energetice. Oricum, şi cei din Rovinari par să fi fost calmaţi ieri de Marin Condescu.

Sindicatele din SNLO sar la gâtul liderilor structurilor sindicale din cadrul CE Rovinari. Liderii de sindicat din Societatea Națională a Lignitului Oltenia spun că nu înțeleg demersul făcut de colegii lor de la Rovinari și îi acuză pe aceștia că vor să blocheze cel mai important proiect din minerit și energie. ”Nu pot să spun decât că parveniții din zona Rovinari vor să stopeze, să blocheze un lucru bun ca înființarea acestei companii. Sunt niște porcării scornite de unii care se dau mari sindicaliști dar de fapt nu au făcut nimic pentru oamenii lor”, a declarat Nelu Roșca, prim vicepreședintele sindicatului Roșiuța.

Liderii din SNLO spun că poziția lor față de înființarea CEO rămâne una pozitivă și oricum nu mai pot da înapoi pentru că și-au dat acceptul în scris. ”Nu avem de ce să ne modificăm poziția, noi chiar ne-am dat acordul în scris, am semnat că suntem de acord cu acest centru energetic. Pentru minerit și energie, înființarea CEO va aduce stabilitate iar din punct de vedere economic va fi mult mai bine pentru salariați”, a declarat Nelu Roșca.

INTERESE

Roșca îi mai acuză pe sindicaliștii din Rovinari și de faptul că ar avea interese personale care i-au determinat să ia acum o astfel de poziție. ”Dacă acești lideri și-au schimbat poziția tocmai acum când mai e o lună până la înființare, e clar că au interese personale, interese de zonă”, a adăugat Roșca.

LĂMURIŢI

Unul dintre sindicaliştii care au semnat comunicatul de presă spune că singurul interes este grija salariaților pe care îi reprezintă. ”Interesele sunt ale salariaților pe care îi reprezint. Este vocea salariaților din Tismana I și Tismana II. Eu am obligația să mă întreb ce se va întâmpla cu salariații că de asta sunt lider de sindicat. Am avut ieri o întâlnire cu domnul Condescu şi ne-a lămurit. Asta nu înseamnă că nu vom mai ridica semne de întrebare”, a declarat Gabriel Bălăceanu, lider de sindicat la Cariera Tismana I.

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: