Roţile autoturismelor, blocate de poliţişti comunitari şcoliţi

Aproximativ 200 de poliţiştii comunitari vor rămâne fără loc de muncă. Vor fi păstraţi doar cei cu studii superioare, iar pe lista disponiblizaţilor sunt angajaţii cu studii medii, navetiştii şi cei care au efectuat pază.

Atribuţiile Poliţiei Comunitare Târgu Jiu se vor extinde. Începând cu data de 1 august aceştia vor avea posibilitatea să blocheze roţile autoturismelor parcate neregulamentar. Chiar dacă nu au nevoie de facultate pentru a bloca roţile şi a lipi autocolante pe parbrizele maşinilor parcate neregulamentar, aproximativ jumătate dintre cei 300 de poliţişti comunitari sunt studenţi la Facultatea de Finanţe Bănci, Facultatea de Drept şi Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport. Ceilalţi încearcă să-şi finalizeze liceul, urmând cursurile serale. Conducerea Poliţiei Comunitare spune că studiile vor constitui unul dintre criteriile în baza cărora se vor face disponibilizările. “Principalele criterii în baza cărora se vor trimite în şomaj mai mult de jumătate dintre angajaţi sunt: competenţa profesională, nivelul studiilor şi distanţa de acasă până la serviciu. Vom face o selecţie foarte riguroasă şi îi vom opri la serviciu doar pe cei capabili deoarece în ultima perioadă a crescut nivelul de şcolarizare”, a declarat Ion Tudor, şeful Poliţiei Comunitare Târgu Jiu.

Poliţiştii Comunitari urmează cursuri de pregătire profesională cu poliţiştii de la Poliţia Rutieră pentru a fi în cunoştinţă de cauză atunci când participă la acţiuni comune. “Un număr de câte 25 de poliţişti comunitari sunt instruiţi prin rotaţie de către cadrele Poliţiei Rutiere, urmând ca începând cu anul viitor să urmeze cursuri de pregătire profesională la şcoli de poliţie.

Vizualizări: 85

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: