Ruşeţ confirmă ruptura dintre sindicalişti, Căldăruşe nu!

„Sindicatul Mine Energie Oltenia (SMEO) nu va face parte din Solidaritatea“, a anunţat preşedintele executiv al sindicatului la un post de radio. De menţionat ar fi că pe acest subiect preşedintele SMEO, Gabriel Căldăruşe, nu a avut un punct de vedere. Oricum, Sindicatul Solidaritatea este un proiect mort, ca toate iniţiativele de reorganizare a mişcării sindicale.

Ruşeţ a subliniat prin declaraţia sa ruptura dintre Gabriel Căldăruşe şi sindicaliştii din Motru, Turceni şi Craiova, anunţând că SMEO nu va intra în proiectul Solidaritatea. „Cel puţin SMEO nu va face parte din Solidaritatea. Solidaritatea este un proiect care nu a făcut paşi, există tot alte sindicate care s-au coalizat. (...) Proiectul ca SMEO să devină reprezentativ este în curs de realizare. Nu am renunţat la acest proiect ca SMEO să fie reprezentativ“, a declarat Ruşeţ. Nici un alt membru al SMEO nu a făcut până acum o declaraţie în acest sens.

Reamintim că formarea Sindicatului Solidaritatea a fost anunţată acum trei săptămâni de Nelu Roşca şi Aurel Nanu Mic. Ei susţineau intrarea lui Căldăruşe în acest sindicat, alături de Constantin Creţan, Adrian Marciuc, Eugen Iovan, Nicolae Bădiţa şi alte organizaţii mai mici, dar nu şi a lui Ion Ruşeţ. Căldăruşe nu a spus niciodată public dacă acceptă formarea unei uniuni sindicale cu liderii amintiţi sau nu. Pe de altă parte, potrivit informaţiilor apărute în presa locală, Gabriel Căldăruşe a fost la discuţiile cu ministerul energiei, cu Adrian Marciuc, liderul minerilor din Jilţ-Turceni, nu cu Ion Ruşeţ.

Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: