Ruşinea României, cu Gorjul în prim-plan

Ieri, în București, Oltenia și Moldova au dat o nouă reprezentație de seamă. Cel mai penibil moment din istoria noii Românii (chipurile) democratice a fost creat de neobosiții roșii, istoricele bazine ale stângii și-ale prostiei punându-se în mișcare și de această dată, la propriu, pentru a participa la un eveniment care le-a provocat greață până și celor de la Antena 3. Șiruri nesfârșite de autocare cu numere de Dolj, Olt, Mehedinți, Teleorman plus o bună parte din Moldova au distrus traficul și, mai ales, ne-au distrus speranțele încă o dată, așa cum ne-a zgârmat și ne-a îndepărtat pojghița formată greu, în timp, de convingere că am fi, parcă, o țară europeană.

Dar cel mai penibil din toată afacerea a ieșit Gorjul, pentru că omul care și-a plagiat până și originile (Ponta e, se știe, bucureștean 100%) a făcut apel la opera lui Brâncuși pentru a realiza cel mai odios kitsch pe care l-am văzut pe vreun stadion, incluzând aici stadioanele lui Ceaușescu și chiar pe ale dictatorilor dinspre estul funest. Pentru că ”galaxicul” Ponta nu putea să apară în fața gloatei de jegoși pe niște simple plasme, ecranele au fost încadrate cu coloane ale infinitului care, în complexitatea operei, alcătuiau icoane de lemn. Bravo, Gorjule! Ai fost rușinea țării.

Nici nu mai contează ce s-a zis, nici măcar nu se știe ce s-a zis, pentru că puțini oameni au avut stomacul necesar să se uite cu sonor la desfășurarea de forțe. Contează doar că e bine, într-un fel, pentru că această petrecere sinistră nu a făcut decât să-i convingă pe nehotărâți că PSD-ul nu poate fi o opțiune și să-i înrăiască pe cei care oricum ar fi votat anti-stânga. Proști, deci, dar nici măcar suficient de mulți.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: