S-a dat startul admiterii la liceu

Emoţiile pentru absolvenţii claselor a VIII-a nu s-au încheiat. Deşi au aflat rezultatele la examenul de Evaluare Naţională, elevii de gimnaziu mai au de trecut un obstacol şi anume admiterea la liceu. Începând de astăzi şi până pe data de 9 iulie, elevii vor trebui să completeze fişele de înscriere, admiterea urmând a fi făcută în funcţie de rezultatele obţinute la Evaluarea Naţională şi a mediei claselor V-VIII.

O foarte mare atenţie trebuie acordată completării fişelor de opţiuni cu codurile de identificare a specializărilor şi calificărilor cuprinse în oferta educaţională. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj recomandă să fie trecute cât mai multe opţiuni pe fişă pentru ca elevii să nu rămână fără repartizare. Spre deosebire de anii trecuţi, media de la Evaluare Naţională va avea o pondere de 75% în calculul mediei de admitere la liceu „Admiterea la liceu începe vineri, 4 iulie. Elevii vor merge la şcolile unde au absolvit şi vor completa o fişă cu opţiuni, fişă de înscriere aşa cum este precizat şi în broşura pe care au primit-o fiecare dintre absolvenţii acestei promoţii. Aici găsesc câte un model de cerere şi codul fiecărei instituţii pentru care pot opta. Treptat, datele se vor introduce într-o bază de date. Între 5-9 iulie, pot verifica în baza de date dacă au fost introduse date corecte şi se poate interveni pentru corectarea unor eventuale greşeli”, a declarat Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.

Repartizarea computerizată se va avea loc în data de 15 iulie. În perioada 17-25 iulie, absolvenţii de gimnaziu îşi vor depune dosarele de înscriere la liceele unde au fost admişi. A doua etapă de admitere computerizată va avea loc în perioada 16 iulie-1 august.

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: