Sala Sporturilor nu poate organiza turnee de baschet

Competiţiile naţionale de handbal şi baschet nu au debutat încă, dar atunci când vor începe se vor desfăşura doar sub formă de turnee. Târgu Jiul nu va putea organiza nici un turneu de baschet de Liga Naţională, iar la handbal nu s-au anunţat încă cerinţele pentru sălile în care se vor organiza aceste turnee.

Atunci când vor demara întrecerile de baschet şi handbal, cel mai probabil toate competiţiile se vor desfăşura după un sistem de tip turneu, în săli în care se solicită organizarea.

În ceea ce priveşte Târgu Jiul, Sala Sporturilor nu poate găzdui, momentan, astfel de competiţii la baschet, pentru că nu are două tabele cum prevede regulamentul şi nici led-uri publicitare. “La ora actuală, nu putem accesa un turneu de baschet pentru că nu avem ce ne trebuie. Ne trebuie două tabele şi led-uri de publicitate. Am discutat cu Direcția de Patrimoniu și sper, cât de curând, să încercăm să luăm un turneu acasă. Deocamdată, nu îndeplinim cerințele impuse de federație”, a declarat directorul CSM Târgu Jiu, Robert Bălăeţ.

Baschetul din Liga Naţională, acolo unde evoluează echipa CSM, se va relua la începutul lunii noiembrie. În ceea ce priveşte handbalul nu s-au stabilit încă cerinţele pe care trebuie să le îndeplinească o sală pentru a organiza turnee de handbal de Divizia A, fiind posibil ca sala din Târgu Jiu să corespundă. În ceea ce priveşte debutul actualului sezon, nu s-a luat o decizie la nivel de federaţie la Divizia A, dar se preconizează că la începutul lunii decembrie ar putea debuta aceste turnee.

Echipele de baschet masculin şi handbal feminin ale CSM Târgu Jiu s-au înscris în competiţiile naţionale în urmă cu un an.

Vizualizări: 396

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: