Salariaţii CE Oltenia, abuzaţi prin viu grai

Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj face un control la Complexul Energetic Oltenia, după ce sindicatele s-au plâns de tot felul de abuzuri. Ceva îmi spune că administraţia CE Oltenia va ieşi bine din acest control, cum s-a întâmplat de fiecare dată până acum. În orice caz, asta se va întâmpla dacă verificarea ITM va rămâne la nivelul hârtiilor.

Asta pentru că Ciurel, Răuţ şi compania au inventat un sistem de abuzat salariaţii cât se poate de neobişnuit. Prin viu grai, fără decizii scrise, ca să nu le poată contesta. Au făcut liste şi listuţe cu mii de salariaţi indezirabili. În general, pe criterii de apartenenţă politică sau sindicală. Fiecare şefuleţ a primit lista cu oamenii de care trebuie să scape. Păi şi ce să fac cu ei?, întreabă şeful respectiv. Treaba ta!, i se răspunde. Să-şi găsească loc în producţie!

Mii de salariaţi ai CE Oltenia, de la personal TESA la muncitori, sunt în această situaţie. Mii de oameni sunt tracasaţi în aceste ultime săptămâni. Li se spune: ţi s-a desfiinţat postul, trebuie să îţi găseşti alt loc. Unde?, întreabă omul nedumerit. Treaba ta!, răspunde şeful, cu jenă, ştiind că face un abuz din ordinul nescris al lui Răuţ. Deocamdată oamenii merg la serviciu, nu semnează condica pentru că nu au unde, apoi pleacă plângând acasă, întrebându-se cum sunt posibile astfel de abuzuri în România anului 2014. Plâng sub povara nervilor, a umilinţei, dar şi a lipsei de perspectivă.

Şi totuşi, de ce tac aceşti oameni? Crede fiecare că îşi salvează pielea dacă tace? Angajaţii CE Oltenia trebuie să înveţe să se revolte atunci când nedreptatea i se întâmplă unui coleg, nu lor. Dacă se vor gândi doar la propria piele, atunci inevitabilul se va produce. Destul de repede.

Vizualizări: 165

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: